Bitcoin'de Önemli Seviyeler Neresi? BTC, ETH, XRP ve AVAX Analizleri

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 28 Mayıs 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
btc analiz
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
dün sabah saatlerinde başladığı 40 bin dolar hareketinde bugün bir miktar satıcılı şekilde 37.700 $ seviyelerinden devam ediyor. BTC için Nijerya Merkez Bankası’nın yeniden kripto paralara izin vereceği konuşmaları yer alıyor. Son olarak Çin ve İran’ın kendi ülkelerinde madencilik faaliyetleri istememesinden sonra sert bir şekilde geri çekilen BTC’de dominans da yüzde 42 seviyelerinde bulunuyor. Biden’ın yeni 6 trilyon dolarlık altyapı paketine ek olarak Yellen’ın da faiz artırımlarına ilişkin cesur konuşmaları piyasadaki risk iştahını kısıtlayıcı olabilir. Yine de haftalık ortalamalarda Bitcoin’in borsalardan çıkışı ilk kez 22 Nisan’dan bu yana negatife dönerken, durumu bu fiyat seviyelerinde olumlu okuyoruz.

BTC/USD paritesi sabah saatlerinde, dün kapanış fiyatı olan 37.400 $ seviyesine yakın fiyatlanıyor. Dün de güne düşüşle başlayan piyasa bu kayıpları silmiş 40 bin dolar seviyeleri test edilmişti. Hacim miktarı yükselişi desteklemiyor fakat haftalık ve aylık ortalamanın aralığı olan 37.100-39.400 $ aralığında fiyatlanıyoruz. Saatlik görünümde yükseliş kanalının altına sarkma söz konusu. Dört saatliklerde de hafta başındaki olumlu görüntü yok. Aylık kapanışlarda da 33 bin dolar üzeri kapanışlar önemli olacak, zira aylıkta başlayan evening star görüntüsü çok kuvvetli bir ifade değil. Bir önceki 65 bin rekoruna giden önemli bir destek olan 33 bin dolar ve majör trendin devam ediyor oluşu beklentilerin aktif olmasında önemli rol oynuyor. Gün içinde 37.100 ve 36.500 önemli destekler.

Dirençler:
39.393 / 41.395 / 42.442

Destekler:
36.344 / 35.297 / 33.295

ETH/USD
eth analiz
Ethereum Analizi: Ethereum bu sabah asya seansında satıcılı oturumun devam etmesinden kaynaklı olarak 2650 $ seviyesinde yüzde 3 geride güne devam ediyor. Cüzdanlarda ETH sayısı azalırken, 1000 ve üzeri cüzdanlardaki ETH miktarı 4 yılın düşük seviyesine geriledi. Borsalara giren ETH miktarında da yine artış sürdü. Kuvvetli metriklere sahip olmadığını belirttiğimiz ETH’de mevcut durumda kısa vadeciler satışta olurken, HODL edenler 2.0’a ilgi gösteriyor. Dün de Ethereum Vakfı’nın Kurucusu Vitalik Buterin, Rollup ve sharding geldiğinde, Ethereum ve Ethereum tabanlı uygulamalar, büyük ölçekli kurumsal aplikasyonların ihtiyaç duyduğu kadar ölçeklenebilir olacak açıklamasında bulundu.

ETH/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda önceki gün ikili tepe görünümü veren parite üçlü tepe yaparak boyun çizgisini de aşağıya saldı ve salınım hareketine başladı. Önceki kırdığı alçalan trendine doğru iki gündür bültenlerimizde belirttiğimiz retest seviyesi 2465-2500 $ aralığından geçiyor. Bu noktalara doğru önemli destekler olacağı için 2500$ ve aşağısında tepki aramaya başlayabiliriz. Görünüm sabah saatlerinde satıcılı ve zayıf.

Dirençler:
2802 / 2942 / 3021

Destekler:
2363 / 2504 / 2583

AVAX/USD
avax analiz
Sabah saatlerinde yüzde 6 oranında düştüğünü gördüğümüz AVAX, 18 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini 4 saatlik periyotta incelediğimizde ise stokastikin sat sinyalini devam ettirdiğini, RSI'ın ise önemli bir destek seviyesi üzerinde bulunduğunu görüyoruz. Dün Fibo'23,60 seviyesi üzerinde tutunamayan AVAX, bu seviyeden satışlar ile düşüşe geçti. Yükselen minör trendi de aşağı yönlü kıran AVAX için en yakın destek 17 $ seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin aşağı kırılması ile 23 Mayıs'ta gördüğü dip seviyesi olan 12 $'a doğru fiyat hareketleri sürdürülebileceğini düşünüyoruz. Piyasa genelinde hakim olan genel geri çekilmelerden etkilenen AVAX için kısa vadeli düşüş devam edebilir. Yine de asya piyasasının satışları avrupa seansında devam etmezse AVAX için bu seviyeleri de uygun buluyoruz.

Dirençler:
19,95 / 21,40 / 22,22

Destekler:
15,40 / 16,86 / 17,67

XRP/USD
ripple analiz
Sabah saatlerinde yüzde 4 oranında düştüğünü gördüğümüz XRP, 0,93 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Dün SEC tarafından Ripple’a karşı bir mektup yazılacağını bültende belirtmiştik. Yazılan mektupta özetle Ripple’ın sürekli karşı ispat/cevap ile savunma yapmasının geleneksel olmayan yatırım ürünlerini veya diğer “yatırım sözleşmelerini” içeren bir dava açıldığında her zaman savunmayı teşvik edeceğini belirtti. Bu ise aslında Ripple’ın savunmalarının kuvvetli olduğunu ve SEC’in bu durumdan şimdi ve gelecekte etkilenmekten korktuğunu bizlere gösteriyor. SEC tarafından yapılan bir açıklamada kendi avukatlarından birinin davadan azlini istemesi ise Ripple açısından nötre yakın olumlu yorumlanabilir. Bir diğer yandan Consensus 2021 etkinliğinde konuşan Ripple CEO’su Garlinghouse, dava sonrasında halka açılma planları olduğundan söz etti. Tüm bu gelişmeleri Ripple açısından olumlu okuyoruz.

XRP/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda ise günlük açılışını iki haftalık ortalamasının üzerinde yapsa da bu seviyelere tutunamadığını, henüz 1,00 $ üzerinde kalıcılık sağlayamadığını ve haftalık ortalamasına denk gelen 0,90$ seviyelerini güçlü bir destek olarak yorumluyoruz. Ancak Parabolic SAR incelediğimizde hâlâ sat yönünde sinyal oluşturması sebebiyle destek noktasından alımlar ve 0,90 $ ve Fibo’141,40’lık düzeltme seviyesine denk gelen 0,99 $ bandında yaklaşık %10’luk fiyat hareketlerinden kısa vadeli al-sat stratejisi ile yararlanmanın daha sağlıklı olacağını öngörüyoruz.

Dirençler:
1,0077 / 1,0755 / 1,1159

Destekler:
0,7913 / 0,8591 / 0,8995

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version