Bitcoin'de Neler Oluyor? Kurumsallar, Madenciler ve Balinalar Ellerindeki Bitcoin'leri Satıyor mu?

BTC
Kriptosozluktv.com - Geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta tüm piyasalarla birlikte Bitcoin ve altcoin'lerde de ciddi bir düşüş yaşanmıştı. 3.800 dolara kadar düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı sonrasında kademeli olarak yükselişler gerçekleştirdi. Tarihler 14 Nisan 2021'i gösterdiğinde ise BTC fiyatı 64.865 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) ile yeni bir rekor kırdı. Bu agresif yükselişinden sonra kademeli olarak düşüşler gerçekleştiren, son 2 gündür ciddi bir düşüş hareketiyle 47.500 dolarlara kadar geriledi. BTC fiyatı yazıldığı sırada ise 48.915 dolar civarında hareket ediyor.

Balinalar Bitcoin Satıyor mu?

23 Nisan Bitcoin on-chain (zincir) analizimizde balinaların daha fazla sert düşüş ihtimalini tetikleyebilecek bir satış riskinin olup olmadığını inceleyeceğiz.

Bitcoin balinalarının sayısı 2021'in başından bu yana 200'den fazla artış gösterirken önde gelen kripto para birimi BTC, 13 Mart'ta en yüksek seviyesini gördü.

Yazının yazıldığı sırada ise CryptoQuant verilerine göre, grafikte mavi renkli çizgiler Bitcoin fiyatını işaret ederken pembe renkli çizgiler ise balina hareketlerinin grafiği olduğunu söyleyebiliriz. Daha anlaşılır bir biçimde anlatmamız gerekirse pembe olan çizgiler, fiyatın olduğu bölgeye, grafikte işaretlediğimiz riskli bölgeye gelirse eğer "Balinalar" tarafından sert düşüş gelme ihtimalini bizlere sunuyor.

Son 1 aydır balinalar tarafından satışlar gelse de veriler bizlere hala güvenli bölgede olduğumuzu, balinalar tarafından anlık olarak sert düşüş riskinin az olduğunu görüyoruz. Elbette burada anlatılanlar sadece bilgi amaçlı olduğunu ve asla yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın.


Kurumsalların Bitcoin İştahı Ne Durumda?

23 Nisan tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda iştahlı olduğunu görüyoruz.
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.10) kırmızı bölge ise (-0.10) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu, hatta satışların geldiğini gösteriyor. Dün gece saat 2-3 arasında CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, kurumsallar tarafından çok ciddi satışların geldiğini (-0.59) ancak sabah saatlerinde kurumsalların alımlar yaptığını görüyoruz. Ancak yazının yazıldığı sırada mavi çizgiler yeşil bölgeye gelerek kurumsalların BTC iştahının arttığını ve alımların geldiğini görüyoruz.

Bitcoin Madencileri Saklamaya Devam Ediyor mu?

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, madencilerin elinde bulundurdukları Bitcoin'leri satıp satmadığına dair verileri bizlere sunarken 23 Nisan 2021 grafiklerin 2 seviyesinin epey altında olduğunu ve yazının yazıldığı sırada ise -0.41 seviyesinde olduğunu, madenci tarafının BTC fiyatı 60.000 dolarlardaki durumdan daha iyi olduğunu yani madencilerin elinde bulunan BTC'lerin satılmadığını görüyoruz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version