VISA: Bitcoin Dijital Altın!


VISA bu hafta gerçekleştirdiği Q2 2021 Kazanç Konseransı sırasında, başkan ve CEO Alfred Kelly, ödeme devi VISA'nın kripto para alanı için uzun vadeli vizyonunu ortaya koydu.

Kelly, “bizim gördüğümüz kadarıyla iki pazar segmenti var. Birincisi, öncelikle insanlar tarafından tutulan varlıklar türü olan Bitcoin. Bitcoin'i bir nevi dijital altın olarak düşünüyoruz... Ve ayrıca CBDC ve stabilcoin'ler de dahil olmak üzere dijital para birimleri var."

Kelly, Visa için 5 büyük fırsat olduğunu ifade etti:

1. Tüketicilerin Visa kartları aracılığıyla kripto para satın almasını sağlamak

"İlk fırsat, tüketicilerin bu para birimlerini veya Bitcoin'i satın almalarını sağlamak ve insanların VISA kartlarını kullanarak kripto para satın almalarını kolaylaştırmak için cüzdanlar ve borsalarla sıkı bir şekilde çalışıyoruz."

Ayrıca: Visa, Ödemelerde USDC Kullanmaya Başlıyor

2. 70 milyon Visa kullanan işletme sahiplerinin kripto parayı fiat paraya dönüştürme

"İkinci fırsat, dijital para biriminden nakit çıkışların fiat'a dönüştürülmesini sağlamaktır. Bu nedenle, Visa kimlik bilgilerinde dijital bir para birimini fiat'a dönüştürmek. Fonlar 70 milyon Visa kullanan herhangi bir işletmede alışveriş için kullanılabilir hale gelir ve dijital para birimine anında dönüştürülebilir."

3. Finans kuruluşlarının ve fintech ortaklarının kripto para sunmasını sağlama

Üçüncüsü, finans kurumlarının ve fintech ortaklarının müşterileri için bir kripto para seçeneğine sahip olmalarını sağlıyor. Dolayısıyla, bu alanda yaptığımız şey, finans kurumu müşterilerinin dijital para birimlerini satın almasını, saklamasını ve hatta ticaretini yapmasını sağlayan API'ler oluşturduk."

4. Finans kurumlarının stabilcoin'lerle kripto para hesaplamasına izin verme

Dördüncüsü uzlaşmadır. Bir finans kurumunun USDC'den başlayarak stabilcoin ile dijital bir para biriminde bunları çözmesini sağlamak için altyapımızı yükselttik. Bildiğiniz gibi, her gün 160 para biriminde işlem yapıyoruz. Bu yüzden artık dijital para birimlerini ağımızda ek bir ödeme para birimi olarak destekleyebileceğiz."

5. CBDC'ler konusunda bankalarla çalışmak

“Ve sonra beşinci fırsat alanı sadece merkez bankalarıyla çalışmaktır. Bu yüzden, merkez bankaları ile kamu-özel ortaklıklarının kritik olması ve özellikle de kabulün önünü açan konular hakkında konuşuyoruz. Çünkü Merkez Bankası dijital para birimlerinin değere sahip olması için her ikisinin de tüketicilerin zihninde güvende olması gerekecek."

JPMorgan, müşterilerin Bitcoin fonuna ilk kez yatırım yapmasına izin verecek
JPMorgan Chase, belirli müşterilere aktif olarak yönetilen bir Bitcoin fonu sunmaya hazırlanıyor ve kripto parayı bir varlık sınıfı olarak benimseyen en yeni, en büyük ve en olası olmayan ABD mega bankası haline geliyor.

JPMorgan CEO'sunun Bitcoin için daha önce yaptığı yorumlar göz önüne alındığında Bitcoin'i bir varlık sınıfı olarak benimseme olasılığı en düşük ABD bankalarından biri JPMorgan'dı.
JPMorgan Bitcoin fonunun bu yaz piyasaya çıkabileceğini ifade edilirken üçüncü bir kaynak, kurumsal Bitcoin firması NYDIG'in JPMorgan'ın saklama sağlayıcısı olarak hizmet vereceğini söyledi.

Oyun devi Nexon, 100 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı
Oyun alanında küresel bir lider olan NEXON, Çarşamba günü, ücretler ve harcamalar dahil, Bitcoin başına ortalama 58.226 dolar (6.446.183 ¥) fiyatla yaklaşık 100 milyon dolar (11.1 milyar ¥) karşılığında 1.717 Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Nexon Başkanı ve CEO'su Owen Mahoney, "Bitcoin satın alımımız, hissedar değerini korumak ve nakit varlıklarımızın satın alma gücünü sürdürmek için disiplinli bir stratejiyi yansıtıyor" ifadelerinde bulundu. "Mevcut ekonomik ortamda, BTC'nin gelecekteki yatırımlar için nakitimizin değerini korurken uzun vadeli istikrar ve likidite sağladığına inanıyoruz." dedi.

Avrupa Yatırım Bankası, Ethereum ağına kayıtlı iki yıllık banknotlar satıyor

Avrupa Yatırım Bankası , Blockchain'in gücünden yararlanan dijital tahvillerin ilk satışında 100 milyon Euro değerinde (121 milyon dolar) iki yıllık tahvil sattı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version