İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Thodex Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu: "2 Milyar Dolar Değil, 108 Milyon Dolar"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Thodex Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu: "2 Milyar Dolar Değil, 108 Milyon Dolar"
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerin sıcak konularından biri olan Thodex dolandırıcılığını değerlendirdi. Kripto para borsası Thodex'teki dolandırıcılığının medyada yer aldığı gibi 2 milyar dolar değil 108 milyon dolarlık bir portföy olduğunu ifade etti.

Basında geçtiği şekilde Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in yatırımcıların 2 milyar dolarını alarak yurt dışına kaçtığı iddiaları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Thodex ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Thodex dolandırıcılığının 108 milyon dolar olduğu ifade etti.

Bakan Soylu'nun Thodex açıklamaları şu şekilde:

Bir gizlilik üzerinde olan dava. Şu ana kadar 82 kişiye yönelik gözaltı kararı çıktı. 77 kişi gözaltına alındı. Hâlâ sorgulamaları devam edenler var. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletildi. Biz gece yarısı Interpol'e ilettik. Interpol de sabah 10'da kırmızı bülten çıkardı.

Biz buradan yapabildiğimiz ölçüde internetten teknik takip yapmaya çalıştık. Bu konuda Arnavutluk makamlarıyla değerlendirmemiz sürdü. Onlardan da izin alarak dört ülkeye ekip gönderdik. Karadağ'dan Kosova'ya kadar Arnavutluk'un etrafındaki ülkelere ekipler gitti. Kırmızı bültenle yakalandığı zaman bu ülkelerde iade anlaşmamız var.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version