Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıkladı! Dijital Para Düzenleme Tarihi Belli Oldu!

Dijital para yasası ne zaman geliyor

2021 boğa koşusu ile gün geçtikçe popülerliği artan Bitcoin ve diğer kripto paralar sadece yatırımcıların değil, devlet kurumlarının da dikkatini çekmeyi başarıyor. 

Kriptosozluktv.com'da daha önce bildirdiğimiz gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta Ekonomi Reformları Eylem Planı'nın takvimi belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijital paralar hakkında düzenlemelerin geleceğinin sinyalini vermiş ve dijital paraların ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısının oluşturulacağını ifade etmişti. Ardından "Türkiye'de dijital para yasası ne zaman", "Türkiye'de Bitcoin'e vergi mi geliyor" gibi sorular akıllara kazındı.

Türkiye'de Dijital Para Düzenleme Tarihi Belli Oldu!

Bugün ise dijital paralar hakkında Twitter hesabından bir paylaşım yapan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık" ifadeleri ile birlikte oluşturulan takvimi incelemek isteyenler için Ekonomi Reform Takvimi'nin bir de bağlantısını da paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 3.4.b eylem nolu maddede "Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını oluşturacaktır" ifadeleri yer alıyor. Dijital paralar ile ilgili yasal düzenlemenin bitiş tarihi ise 31 Aralık 2021. Bu tarihten sonra ise uygulanmaya başlanmış olacak. Maddede yer alan bir diğer bilgiye göre ise dijital paralar ilişkin düzenlemelerden sorumlu kuruluş ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası olacak.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version