Kurumsallar Bitcoin Almaya Devam Ediyor mu? Kurumsal BTC Alımları Ne Durumda?

Dünyanın en büyük kripto para birimi BTC, Cumartesi günü 61.800 dolar civarına ulaşarak yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) rekorunu tazeledi. Ancak ardından satışlar gelerek 53.250 dolara kadar kademeli olarak düşüş yaşandı. Yazının yazıldığı sırada 1 Bitcoin'in fiyatı 55.825 dolar civarında.

Yılbaşından bu yana %90 civarı yükselişini koruyan BTC'nin bu fiyatları görmesinde kurumsal alımlarının etkisi elbette büyüktü. Peki kurumsallar yazının yazıldığı sırada Bitcoin alım iştahları ne durumda? Zincir analizine göre anlık olarak kurumsalların Bitcoin alıp almadığını inceleyeceğiz.

16 Mart tarihinde kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise bugün kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda iştahlı değil, hatta az da olsa kurumsallardan satışların geldiğini görüyoruz.

Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, kırmızı bölge (-0.10) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu, hatta satışların geldiğini gösteriyor. Öğlen saatlerinde CryptoQuant BTC: Coinbase Premium Index verilerine göre, -0.12'ye geldiğini görüyoruz. Ancak yazının yazıldığı sırada mavi çizgiler kırmızı bölgeden uzaklaşarak 0'ın biraz üzerinde, 0.03 bölgesine kadar tekrar yükseldiğini görüyoruz. Bu noktada ise kurumsalların şu an Bitcoin alma isteği var, ancak epey az şeklinde yorumlanabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version