Bakan Mustafa Varank: "Kripto Para Piyasasını Başıboş Bırakmayacağız"

Kripto Para Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kripto para birimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kripto para birimlerine negatif baktığını ifade eden Bakan Varank, sektörün etkinliğini ve  piyasayı başıboş bırakmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mart'ta açıkladığı ekonomi reform paketinde kripto paraların altını çizmiş ve kripto paralarla ilgili ekonomik ve hukuksal alt yapıların hazırlanacağı yönünde açıklama yapmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi reform paketini açıklarken kripto paralar ile ilgili detaylara girmemişti.

Hükümet tarafından kripto paralar ile ilgili son açıklama ise bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Kripto paralarla son açıklamalarını Bloomberg HT'ye yapan Bakan Varank, kripto paralara sıcak bakmadığını ancak bu alanın etkin olduğunu gördüğünü ifade etti. Kripto paralara yatırımların büyük risk içerdiğini aktaran Varank, piyasayı başıboş bırakmayacaklarının altını çizdi.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Kripto paralar dolandırıcılığa çok müsait bir alan. Risk barındıran kripto para alanını başı boş bırakmayacağız. Kripto paralar konusunda negatiftim ama bugün etkin olduklarını görüyoruz." ifadelerinde bulundu.

Bu açıklamalardan sonra son yılların en popüler yatırım araçları arasında yerini alan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin yolda olduğu sinyalleri gelmeye başladı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version