Bitcoin'in Popülerliği Artarken Kurumsal Yatırımcı Ali Mizani'den Büyük BTC Tahmini! Kripto ETP'ler Avrupa'da Büyümeye Devam Ediyor!

15 FiCAS Active Crypto ETP
Geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatı 3.800 dolara düştükten sonra kademli olarak yükselişine devam etti. Özellikle 2020'nin son aylarında ve 2021'in başlamasıyla rallisi son sürat devam eden BTC, 13 Mart'ta 61.800 dolar civarına kadar yükselerek popülerliğini dünya genelinde arttırmaya devam ediyor.

Bitcoin'in Popülerliği Artarken Bitcoin ETF

Bitcoin ETF'leri yani Bitcoin Borsa Yatırım Fonları ilk onaylarını Kanada ve Brezilya'dan aldı. ABD'de ise arka arkaya Bitcoin ETF başvuruları geliyor. Son başvuru Beyaz Saray'ın eski danışmanlarından biri olan Anthony Scaramucci'nin yer aldığı ve New York merkezli yatırım şirketi SkyBridge Capital'den geldi.

ETF ve ETP'ler Kripto Paralar İçin Önemli Seviyelere Geliyor

Borsa yatırım ürünleri olan ETP'ler, Şubat ayında yayınlanan bir rapora göre 43.9 Milyar dolara ulaştı. Yukarıda belirttiğimiz gibi Bitcoin ETF'leri için ABD'de son sürat başvurular gelirken olası bir ABD - SEC tarafında kabul edilme sonucu, geleneksel ve özellikle büyük yatırımcı olup ancak kripto para piyasasına hakim olmayanların, Bitcoin ve Altcoin'ler hakkına teknik bilgi gerektirmeden, basit yatırım yolları imkanı sunan Bitcoin ETF ve özellikle Bitcoin ETP'leri daha fazla yatırımcıyı kripto para piyasasına dahil edebilir.

Kripto ETP'lerinde Neler Oluyor?

Kripto para birimlerine bağlı borsa yatırım ürünleri olan Kripto ETP'ler; 2020'de Avrupa'da 3 Milyar Euro'yu aştı. Avrupa'da Kripto ETP'leri genel kripto para piyasasına göre şimdilik daha küçük ilerlese de istikrarlı bir izlenim yaratıyor.

Örneğin İsviçre'nin regüle borsalarından olan SIX Swiss Exchange'te işlem gören 15 FiCAS Aktif Kripto ETP (Borsa Yatırım Ürünü)'si ilk 15 kripto para biriminin değerini yansıtıyor, ETF'lere göre olan en büyük fark ise 15 FiCAS Aktif Kripto ETP'sinin aktif şekilde alınıp satılması.

FiCAS'ın kurucusu Ali Mizani Oskui, "AB pazarına erişim kazanmak dünyanın ilk aktif olarak yönetilen ETP'yi Avrupa'daki bireysel ve profesyonel yatırımcılar için kullanılabilir hale getirme misyonumuzda önemli bir dönüm noktasıdır" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Ali Mizani, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Şubat ayında 15 FiCAS Aktif Kripto ETP'nin aylık performansını paylaşırken "FiCAS, ETP'sinin Net Varlık Değerini artırmak amacıyla piyasa değeri ve USD / CHF / EUR bazında en iyi 15 dijital varlığı işlemektedir." sözlerini ekledi. Aylık rapora aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Yatırımcılardan Olan Ali Mizani'den Bitcoin Büyük Tahmini

FiCAS'ın CEO'su Ali Mizani, Bitcoin fiyatı için daha önceki tahminlerini paylaşırken bu tahminlerinde başarı oranlarını da sundu. Önceki tahminlerinde başarılı olduğunu ifade eden Ali Mizani, BTC fiyatı için yeni tahminlerini de paylaştı.

Uzun vadede Bitcoin fiyatı için trendin yükseleceğini düşünen Ali Mizani, sıradaki tahmini ise BTC'nin fiyatının yükseleceği yönünde. Yatırım tavsiyesi vermeden Ali Mizani, BTC fiyatının Aralık 2021'den Mart 2022'ye kadar 200 bin dolardan 300 bin dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Kurumsal yatırımcılardan biri olan Ali Mizani'nin Kripto Sözlük'e konuk olduğu, Bitcoin ve Altcoin'ler hakkında yorumlarını paylaştığı videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version