Hindistan'da Tekrar Kripto Para Yasağı mı Geliyor? Hindistan Merkez Bankası Kripto Paralar Konusunda Endişeli!

hindistan bitcoin
Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimlerinin ülkenin finansal istikrarını etkileyebileceğinden endişe duyuyor.

Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimlerinin Asya'nın en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan'ın finansal istikrarını etkileyebileceğinden endişe duyuyor; bu, dünya çapında fiyat rekorlarını kıran Bitcoin (BTC) karşıtı düzenlemeleri şekillendirebilecek bir görüş. Shaktikanta Das, Çarşamba günü CNBC TV-18'e verdiği röportajdaRBI'nin bu "büyük endişeleri" hükümete ilettiğini ifade etti. Hindistan hükümeti, tüm kripto para birimlerini yasaklamak ve dijital rupi için bir çerçeve oluşturmak için bir yasa tasarısı teklif etmeyi planlıyor olabilir. 

Hindistan merkez bankası, kripto para kullanımı konusunda endişeli

Daha önce Hindistan merkez bankası (RBI), kara para aklamadan teröristleri finanse etmeye kadar çeşitli konularla ilgili kripto para birimleriyle ilgili endişelerini dile getirdi. Merkez bankası, Hindistan'da dijital para birimlerinin dolandırıcılık için kullanılmasının ardından 2018'de bankaların ve diğer düzenleme kurumlarının kripto para işlemlerini desteklemesini yasaklamıştı. Ancak Yargıtay, kripto para borsaları tarafından yapılan bir dilekçeye cevaben geçen yıl yasağı bozdu. Şimdi ise Hindistan hükümeti tüm kripto para birimlerini yasaklamak için bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor. 

Hindistan merkez bankası CBDC fikrini araştırıyor

Shaktikanta Das, Çin'in dijital yuanı dahil diğer merkez bankalarına katılarak, RBI'ın kendi dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanma konusunda “oyuna katılacağız” ifadelerinde bulunduRBI yöneticisi ayrıca, bir sunum için belirli bir tarih bulunmamakla birlikte, bu proje "tüm dikkatimizi çekiyor" ve merkez bankası teknoloji ve prosedür yönleri üzerinde çalışıyor, birkaç yarım kalmış işi çözüyor, dedi. The Economic Times raporuna göre HDFC, HSBC ve Citi gibi bankalar kripto para işlemlerinde müşterilerinden açıklama istiyor. Bununla birlikte, Hint kripto para topluluğu, yaklaşmakta olan kripto para karşıtı düzenlemelere karşı mücadele etmek için kaynaklarını bir araya getirdi.  

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version