Hindistan Bitcoin'i Bir kez Daha Yasaklayabilir ❗

Hindistan Bitcoin'i Bir kez Daha Yasaklayabilir
Kriptosozluktv.com - Son raporlara göre, Hindistan Maliye Bakanlığı dijital varlıkları yasaklamayı önerdi. Hareket, Hindistan Yüksek Mahkemesinin iki yıllık bir yasağı iptal etmesinden sadece üç ay sonra gerçekleşti.

Hindistan (Tekrar) Kripto Para Hakkındaki Fikrini Değiştirdi mi?


Bugünkü yerel bir raporda, Hindistan Maliye Bakanlığı'nın bakanlıklar arası istişareler için bir not taşıdığı bildirildi. İstişarelerden sonra kabineye ve daha sonra Parlamento'ya ulaşacak. 

Başarılı bir şekilde uygulanması halinde, ülkenin herhangi bir biçimindeki kripto para birimleriyle uğraşmayı etkili bir şekilde yasaklayabilir. Konuya yakın kişiler, 2019 Temmuz ayında yayınlanan ve özellikle kripto para trader ve yatırımcıları için sert olan bir yasa taslağı ile ilişkilendirdiler.

AKM Global'in ortağı Amit Maheshwari'ye göre, bu tür bir mevzuat kabul edilmemelidir. “Kripto paraları tutmayı, satmayı, ihraç etmeyi, devretmeyi, madenciliğini yapmayı veya kullanmayı yasa dışı hale getireceğini ve mevcut forma geçilirse Hindistan'daki kripto para endüstrisinin tamamen yok edeceğini” savundu.

Hindistan'ın Yasak Artışı ve Yerel Tepki


Kripto Sözlük TV'nin Mart 2020'de bildirdiği gibi, Hindistan Yüksek Mahkemesi, Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından başlatılan dijital varlıklara iki yıllık yasağını kaldırmıştı. Kısa bir süre sonra, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'daki kripto para birimi işletmeleri olumlu etkileri hissetmeye başlamıştı.

Bazı büyük şirketler bölgedeki yatırımlarını ve varlığını artırmaya karar verirken, diğer yerel firmalar ve borsalar ilk birkaç ayda gelişti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kripto paralara olan talep ve ticaret hacmi hemen sonra artış gösterdi.

Coin Dance'a göre, eşler arası (P2P) borsası Paxful, geçen hafta işlem hacminin bir ATH'sini gördü.

OKEx ve Coinpaprika tarafından derlenen araştırmalar, yasağın iptali üzerine “Hindistan'ın genel kripto para piyasasının tekrar müreffeh hale geldiğine, özellikle borsaların işlem hacmine yansıdığı” sonucuna vardı.

WazirX ve CoinDCX gibi yerel dijital varlık platformları Mart ayından bu yana önemli miktarda artış kaydetti.

Aynı durum, diğer büyük borsalarda Hindistan'dan gelen web sitesi trafiği için de geçerlidir. OKEx'in ziyaretleri yaklaşık %550 oranında arttı. Kraken, Bitstamp ve Bitfinex de üç haneli artışlar kaydetti.

Bu nedenle, eğer ülke gerçekten dijital varlıklarla başa çıkmak için etkili bir yasağı uygulamaya devam ederse yerel trader'lar, yatırımcılar ve işletmeler üzerindeki sonuçlar büyük ölçüde zarar verici olabilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version