Bitcoin ve Kripto Paralar Yükselirken Bunlara Dikkat Edin!


Gün içerisinde milyarlarca hacimlere ulaşan kripto para sektöründe, borsalar kendi bünyesinde güçlü güvenlik altyapıları kursalar da, kullanıcıların da alması gereken bazı önemli güvenlik önemleri var. Bu yazımızda kullanıcıların ne gibi güvenlik önlemleri alabileceğini aktardır. Güvenlik önlemlerini anlatırken kripto para borsası Icrypex'i kullandık.

Öncelikli olarak girdiğiniz web sitesinin SSL sertifikası olduğuna, yani "https" ile başladığına ve web site adresinin tam olarak doğru yazıldığına her zaman dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki örnekte de göreceğiniz gibi https (SSL sertifikalı) ile başlıyor ve adres https://www.icrypex.com

Güçlü Şifre Kullanın!

Örneğin Icrypex borsasını kullanırken güçlü bir şifre kullanıdığınıza her zaman emin olun. Peki güçlü bir şifre nasıl olur? Ortalama olarak 6-8 karakter olmalıdır ve içerisinde özel karakterler (@ - + vb.) dışında büyük ve küçük harf kullanmaya dikkat etmelisiniz. Şifrelerinizin adınız, aile bilgileriniz, doğum tarihiniz gibi bilgileri asla içermemelidir. Şifre konusunda bir diğer önemli detay ise şifrenizi belli aralıklarla değiştirmenizdir.


Ayrıca sadece kripto para borsası Icrypex'i kullanırken değil, borsanıza bağlı mail adresinizin de şifresi aynı derecede önemlidir. Antivirüsler her ne kadar tam anlamıyla koruma sağlamasa da bir antivirüs tercih edebilirsiniz ama en önemlisi bilinçli bir internet kullanıcısı olmaktır. Hiçbir antivirüs sizi %100 koruyamaz. Mobil cihazlarda bu ihtimal azalsa da bilgisayar kullanımında cihazınıza bulaşabilecek bir keylogger tarzı yazılım, klavye davranışlarınızı doğrudan bilgisayar korsanına iletebileceği için güçlü bir şifre kullanımınızın önemi kalmayacaktır. Ancak güvenlik önlemleri bununla bitmiyor.

Icrypex'i Kullanırken Two-Factor Authentication Önemi!

Icrypex kripto para borsasının sunduğu bir diğer önemli güvenlik imkanlarından birisi de Two-Factor Authentication yani Türkçe adıyla 2 adımlı doğrulama. Icrypex'i kullanırken SMS ve 2FA doğrulama seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. SMS doğrulaması da iyi bir güvenlik sunar ve kolaydır ancak 2FA doğrulama sistemi daha yüksek bir güvenlik sunacaktır. Icrypex'te 2FA doğrulaması nasıl yapılıyor öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Gelen maillere dikkat edin!

Borsaları taklit ederek kullanıcıların bilgilerine ulaşmayı hedefleyen bilgisayar korsanları, borsaları birebir taklit edebilirler. Bunun için en önemli nokta ilk maddemizde belirttiğimiz gibi SSL sertifikası olduğuna dikkat etmeli, yani "https" ile başladığına ayrıca adresin https://www.icrypex.com şeklinde doğru yazdığına mutlaka emin olmalısınız.

Bitcoin nasıl satın alınır?

Kendi araştırmalarınız sonucu BitcoinEthereumLitecoin ve daha birçok kripto para birimini satın almak isterseniz kripto para borsası Icrypex'i tercih edebilirsiniz. Icrypex, uzman kadrosundan oluşan 7/24 ulaşılabilir kişiye özel müşteri temsilcisi ile kendini diğer borsalardan öne çıkarıyor. Icrypex'te hem kredi kartı hem de papara ile mesai saatlerine takılmadan kripto para satın alabilirsiniz. Dilerseniz kullandığınız bankadan da havale/eft yöntemiyle de kripto para satın alabilirsiniz.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version