Kripto Para Yatırımlarınızın Güvenliği İçin 4 Altın Madde!





Teknoloji; insanların çalışma, iletişim kurma, alışveriş yapma şeklini değiştirdi. Şirketler ve tüketiciler artık her zaman nakit parayı tercih etmiyor ve bu davranış Apple Pay gibi temassız ödemelere yol açıyor. Şimdilerde ise yeni bir ödeme sistemi ortaya çıkıyor: kripto para. Bu yazımızda ise özellikle kripto para birimlerinde yeni olanlar, kendi araştırmaları sonucu yatırım yapmaya karar vermiş kişilere güvenliklerini nasıl daha üst seviyeye çıkarabileceklerini anlatacağız.

Muhtemelen şimdiye kadar herkes Bitcoin'i duymuştur. Dünyada ortaya çıkan ilk kripto para birimiydi, ancak diğer kripto para birimleri de popülaritesini artırıyor. Yazının yazıldığı sırada 4.000'den fazla farklı kripto para türü var ve her gün daha fazlası ortaya çıkmakta.

Kripto Para Yatırımında Güvenliğinizi Nasıl Sağlarsınız?

Burada yazılanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, güvenliğiniz için en önemli unsurun bilinçli bilgisayar ve telefon kullanımı olduğunu unutmayın.

Borsaları Araştırın

Yatırım yapmaya karar verdiyseniz eğer, yatırım yapmadan önce kripto para borsaları hakkında bilgi edinin. Kripto para borsaları, dijital para birimlerini satın almak ve satmak için aracı oluyorlar, ancak seçim yapabileceğiniz yüzlerce borsa var. Araştırmanızı yapın, yorumları okuyun ve ilerlemeden önce daha deneyimli uzman kişilerle konuşun. Daha profesyonel bir hizmet almak isterseniz Türk kripto para borsası Icrypex'in uzman ekibiyle 7/24 0850 255 1079 no'lu numaran ulaşabilirsiniz. Icrypex'in uzman ekibiyle ücretsiz bir şekilde aklınıza takılan her soruyu paylaşabilir ve onlardan faydalanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için: www.icrypex.com


Dijital Para Biriminizi Nasıl Saklayacağınızı Bilin

Kripto para birimlerinizi soğuk cüzdanlarda ya da güvendiğiniz bir borsada saklayabilirsiniz. Aklınıza en güvenli yöntemi bulmak gelecektir, ama dijital ortama bağlı asla en güvenli seçeneği yoktur. Daha güvenlisi vardır. Siz de daha güvenli yöntemlerden biri olan Ledger tarzı donanım cüzdanlarına bakabilirsiniz.

Ledger Çekilişine Katıl:

Borsa Güvenliğinizi Arttırın

Borsalarda işlem yapmaya başlamadan önce, güçlü bir şifre seçin. Mümkünse günlük hayatınızda internet ortamında çok paylaşmadığınız bir mail adresi de tercih edebilirsiniz. Borsaya üye olduktan sonra 2FA'yı aktifleştirin varsa SMS doğrulamasını açın. Sizler için daha önce hazırladığımız Icrypex hesabınızın güvenliği için dikkat etmeniz gereken 4 madde yazısına bakabilirsiniz.

İnternet, Bilgisayar ve Telefon Kullanımında Dikkat Edin

Sadece kripto para işlemleriniz için değil, her işleminiz için güvenli bir internet kullanmak ciddi derecede önemli bir unsurdur. Halka açık bir internet ağını kullandığınızda bilgisayar korsanları hem işlem hem de kişisel bilgilerinize erişebilirler.

Borsalarda işlem yaptığınız cihazlarda antivirüs/güvenlik duvarı gibi yazılımları orijinal kullanmaya dikkat edin ve crack/warez yazılımları tercih etmeyin. Her ne kadar antivirüs kullansanız da sizi en çok koruyacak faktörün bilinçli bir kullanım olduğunu unutmayın.

Bitcoin ve Kripto Paralar Nasıl Alınır?

Sizler de kendi araştırmalarınız sonucu Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve daha birçok kripto para birimini satın almak isterseniz Türk kripto para borsası Icrypex'i tercih edebilirsiniz. Icrypex, hem yeni başlayanlar, hem de daha uzman kişilere sunduğu 7/24 kişiye özel müşteri temsilcisi ile ön plana çıkıyor. Icrypex kripto para borsasından hem kredi kartı hem de papara ile mesai saatlerine takılmadan kripto para satın alabilirsiniz. Dilerseniz kullandığınız bankadan da havale/eft yöntemiyle de kripto para satın alabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Icrypex adım adım kullanım rehberine buradan bakabilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version