Icrypex Adım Adım Kullanım Rehberi


Sizler için hazırladığımız bu rehberimizde piyasa yapıcı işlemlerde 500 TL'ye kadar komisyon iadesi kampanyasıyla öne çıkan Icrypex kripto para borsasına nasıl üye olunur, borsa nasıl kullanılır sorularını görsellerle adım adım cevaplayacağız, 2 aşamada anlatacağız. Kripto Sözlük olarak hiçbir şekilde yönlendirici bir yatırım veya kullanım tavsiyesi vermemekle birlikte üye olup Icrypex'i denemek isterseniz veya üyelik ve kullanım aşamalarını merak ediyorsanız bu rehberden faydalanabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım. 😉✌


Önemli uyarı: Girdiğiniz web sitesinin SSL sertifikası olduğuna, yani "https" ile başladığına ve web site adresinin tam olarak doğru yazıldığına her zaman dikkat etmelisiniz.

1- Icrypex'e Nasıl Üye Olunur?

Öncelikle Icrypex'in üye sayfasına girip; ad-soyad, cep telefonu numarası, e-mail adresi ve bir şifre girip ön bilgilendirme metni ve kullanım sözleşmesini okuduktan sonra üyelik oluştur butonuna tıklamanız yeterli. Cep telefonu numaranızın doğru olduğuna dikkat edin; daha sonra platforma girişlerde cep telefonunuza gelen SMS'te yer alan güvenlik kodu girilmesi gerekmektedir.

Akabinde cep telefonunuza gelecek SMS doğrulama kodunu girin.

Artık Icrypex.com'a üyesiniz. 😊

Üye Olduktan Sonra Öncelikle Neler Yapmalıyım?

SMS doğrulama kodunu girdikten sonra artık hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bu noktadan sonra Icrypex'i kullanmak isterseniz ilk yapılması gereken aşağıdaki ekranda görebileceğiniz üzere kişisel bilgileri girmektir.



Icrypex'te Hesap Onaylatma Nasıl Olur?

Hesabım menüsü altında Hesap Onayı&Limit sekmesine gelerek kimliğin ön yüzü, arka yüzü fotoğraflarını ilk iki kutucuğa, üçüncü kutucuğa ise yüzün net şekilde görüntülenebildiği selfie fotoğrafının yüklenmesi gerekiyor. Elbette selfie fotoğrafında Icrypex yazıp o günün tarihinin de atıldığı bir kağıdı ve kimliği de fotoğrafta bulundurmak gerekiyor ve son olarak da ikametgah adresini belgeleyen, son 3 aya ait elektrik,su, doğalgaz veya telefon faturası gibi resmi bir belgeyi de adres teyidi olarak yüklemek gerekiyor. Buradaki amaç olabildiğince en maksimum oranda kimlik doğrulama yapabilmek. Dikkat: Bu görsellerin her birinin boyutu 1MB'ı geçmemeli.


Gerekli belgeleri Icrypex borsasına gönderdikten sonra karşınıza "Başvurunuz Alındı. Onay Bekliyor." uyarısı gelecektir. Hesabınız onaylandıktan sonra birinci seviye limitle hesabınızı kullanabilirsiniz. Birinci seviyede günlük limit 250.000 TL, aylık limit ise 2.500.000 TL'dir. Bu yeterli gelmezse ve ikinci seviyeye yükseltmek isterseniz banka döküm görselini yüklemeniz gerekmektedir.



Hesap Güvenliği: 2FA Aktivasyonu

Her platformda olduğu gibi Icrypex'te de güvenliğinizi bir üst kademeye çıkartmak için 2FA'yı aktif etmeyi tercih edebilirsiniz.

Icrypex üzerinde 2FA kullanımına yönelik detaylı bilgiyi aşağıdaki videoda da bulabilirsiniz.



Icrypex'te 2FA Nasıl Aktif Edilir?

Icrypex'te hesap bilgilerinize geldikten sonra "2FA Aktivasyon" butonuna tıklayarak 2FA doğrulamayı aktif etmeniz ve ardından Android kullanıcıysanız Google Play Store, iPhone kullanıcısıysanız ise AppStore üzerinden Google Authenticator uygulamasını kurmanız gerekmektedir.


Cep telefonunuzun uygulama mağazasından Google Authenticator uygulamasını kurduktan sonra uygulamayı açıp hesap ekle diyerek Icrypex'in verdiği QR kodunu okutabilirsiniz. Son olarak, Google Authenticator uygulamasının verdiği 6 haneli kodu Icrypex üzerinde "2FA Kodunu Giriniz" kısmına girmeniz yeterli.



Icrypex'e Türk Lirası Nasıl Gönderebilirim?

Icrypex'e Türk Lirası yatırmak için 2 yol bulunmaktadır. Birincisi, doğrudan banka hesabından para transferi gerçekleştirmek; ikincisi ise de Papara üzerinden gönderim sağlamak. Ayrıca dilerseniz Icrypex'e direkt olarak Amerikan doları göndererek de işlem yapabilirsiniz.

Icrypex'te para yatırma ve çekme adımlarına dair aşağıdaki videodan da detaylı bilgileri alabilirsiniz.


Icrypex'e Banka Transferi ile TL Gönderme

Öncelikle Icrypex'in sitesinde üst kısımda "Yatırma" butonuna; ardından da "Banka transferi ile" butonuna tıklayın.

Sonraki ekranda TRY'yi ve hangi bankadan para transferi yapılacaksa o bankayı seçip göndermek istediğiniz miktarı yazmak ve son olarak "talep oluştur" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Şu uyarıya dikkat: TL yatırma işlemlerinde yalnızca sistemimize kayıt olduğunuz isim, soy isim ve T.C. Kimlik Numarası'na ait banka hesaplarından gelen tutarlar kabul edilmektedir. Yani bir başkası sizin adınıza Icrypex'e para yatıramaz. 

Talep oluştur butonuna tıkladıktan sonra karşınıza Icrypex'in IBAN bilgileri gelecektir. Banka mobil uygulamasına ya da online bankacılığa giriş yapıp para transferi bölümünden Icrypex'in IBAN numarasını, alıcı ismini girip; açıklama-takip numarasını para transferi yapacağınız bölümde açıklama kısmına mutlaka yazmalısınız.

Ve işlem tamam. 😊😊😊

Icrypex'e Papara ile TL Nasıl Gönderilir?

Icrypex'te üst kısımda "Yatırma" butonuna, ardından Papara butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada yatırmak istediğiniz miktarı yazıp "Papara ile Yatır" butonuna  ve "Ödeme Yap" butonuna tıklayın.


Ve işlem yine tamam. 😎

Yatırdığım Türk Lirasını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Bakiye kontrolünü hesabım menüsü altından varlıklar'a tıklayarak yapabilirsiniz.
Not: Bizim yaptığımız işlemde az önce yatırdığımız bakiyenin Icrypex'e birkaç dakika içerisinde yansıdığını görüyoruz.



2- Icrypex Borsası'ndan Bitcoin Nasıl Alabilirim?

İsteğinize bağlı olarak "Kolay Al-Sat" ya da "Pro Görünüm" seçeneği ile dilediğiniz şekilde Bitcoin (BTC) ya da Litecoin, Ethereum gibi altcoin'ler satın alabilirsiniz.

Kolay AL-SAT


Pro Görünüm

"Pro Görünüm" kısmından istediğimiz fiyatta Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP gibi altcoin'leri almak için emir verebilir ve almak istediğiniz kripto paranın fiyatı verdiğimiz emir fiyatına geldiği taktirde satın alabilirsiniz.


Kripto Sözlük olarak Icrypex'te hesap nasıl açılır, Icrypex'e Türk Lirası nasıl gönderilir ve Bitcoin nasıl alınır gibi işlemleri bu rehberler anlatmak istedik. Ayrıca Icrypex'in yıl sonuna kadar komisyon almadığını, hatta piyasa yapıcı işlemlerde 500 TL'ye kadar komisyonu kullanıcılarına iade ettiğini de hatırlatmakta yarar var. Icrypex'in web sitesine ulaşmak için tıklayın.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version