Dijital Euro Kararının Tarihi Belli Oldu!

dijital euro

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bankanın önümüzdeki yıl Dijital Euro kararını açıklayacağını ifade etti.

Christine Lagarde, 12 Kasım 2020'de gerçekleşen çevrim içi politika paneli esnasında Avrupa Merkez Bankası (ECB)'sının Dijital Para birimi (CBDC) oluşturmada "ilk olma yarışına" girmediğini aktardı. Diğer yandan 
Christine Lagarde, merkez bankasının Dijital Euro'ya ilişkin Ekim ayında başlattığı müzakerenin sonuçlarının 2021'in Ocak ayında hazır olacağını sözlerine ekledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı, O tarihte Dijital Euro çalışmalarının devam edip etmeyeceğine dair bir kararı artık vermiş olacağız.

"Dijital Euro çalışmalarının devam edeceğini düşünüyorum"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, katıldığı panelde kendi şahsi fikrinin sürdüleceği yönünde oldu, ancak bu kararın toplu alınacağını da sözlerine ekledi.

Başkan, bankanın yine de dijital paralar ile ilgili son karara varmadan önce belirli endişeleri ele alması gerektiğini ifade etti. Lagarde, ECB'nin özellikle para aklamayı önleme ve terörizm finansmanıyla mücadele önlemleri ve kullanıcı gizliliğini değerlendireceğini açıkladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version