Deutsche Bank Dijital Paraların Nakitin Yerine Geçeceğine İnanıyor

Deutsche Bank dijital paraDeutsche Bank, Salı günü yayınlanan "Konzept" dergisinin son baskısında, koronavirüs salgınının nakit yerine dijital ödemelerin kullanımını hızlandırdığını ve bu eğilimin sonunda dijital paraların nakit parayı devralmasına yol açacağını söyledi. 

Deutsche Bank'ta bir makro strateji uzmanı olan Marion Laboure'ye göre, birçok ülke dijital para birimlerindeki ilerlemenin gerisinde. Laboure, Çin ve İsveç gibi ülkelerin dijital para gelişimine liderlik ettiğini söyledi.

"ABD ve Avrupa'nın yetişmesi gerekiyor."

Laboure, diğer ülkeler yetişmezlerse "şirketlerinin ödeme aracı olarak diğer ülkelerin dijital para birimlerini ve politikalarını benimsemek zorunda kalabileceklerini" söyledi. Makro stratejiste göre, özellikle ABD ve Avrupa'nın yetişmesi gerekiyor. Merkez bankalarının bölgedeki gelişiminin "çok yavaş" olduğunu söyledi. Her iki ülke de CBDC'ler üzerinde çalışıyor, ancak CBDC'leri yayınlamak için aceleci görünmüyor. Gelişmiş ülkelerin, düşük faiz oranları ve kültürel / mahremiyet normları olan sigorta ve CBDC'lerin benimsenmesi için iki temel zorluğun üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi.

Çin, ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeye hazır

Çin, merkez bankası dijital para birimini çıkaran dünyanın ilk büyük ekonomisi olmaya hazır. Çin Halk Bankası, DC / EP'yi (Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme) içeren birkaç pilot projeyi başarıyla tamamladı. Daha önce bildirildiği gibi, merkez bankası yeni taslakta herhangi bir yuan'a sabitlenmiş dijital token'ı yasaklamayı önerdi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version