Çin Kripto Para Borsalarına Baskı Yapmaya Başladı!

Çin Kripto Para Borsalarına Baskı Yapmaya Başladı
Çinli yetkililer, dijital yuan lansmanı öncesinde özel kripto para birimi sektörüne baskı yapmaya devam ediyor.

Çinli yetkililer, dijital yuan lansmanı öncesinde özel kripto para birimi sektörüne baskı yapıyor. Popüler bir Çinli kripto para gazetecisi Colin Wu, yerel kripto para borsası TokenBetter kullanıcılarının paralarını geri alamayacağını bildirdi. Borsa, Sichuan eyaletinde polis tarafından yürütülen soruşturmalar sırasında çekim işlemleri engelledi. OKEx ve Huobi'den sonra, Çin'den bir başka borsa olan TokenBetter, Çin'in Sichuan kentinde polis tarafından soruşturuldu. Gazeteci, daha önce 50 milyon dolarlık bir yatırım aldığını iddia etti, ancak olasılığın abartıldığını yazdı.

TokenBetter'den para çekme işlemleri, sorumlu kişi 16 Ekim'den beri soruşturma altında olduğundan yaklaşık bir aydır mevcut değil. Yazım sırasında, kripto para borsasının web sitesine erişilemezken sosyal medyadaki etkinliği 15 Ekim'de durduruldu. Borsa herhangi bir açıklama yapamadığı ve müşterilerle tüm iletişimi durdurduğu için kripto para topluluğu üyelerinin büyük çoğunluğu dolandırıcılıktan şüpheleniyor. TokenBetter, Çinli yetkililerin kripto para birimi borsalarına yönelik agresif yaklaşımının ilk kurbanı değil. OKEx, özel anahtar sahibinin kolluk kuvvetleriyle çalıştığını gerekçe göstererek 16 Ekim'de para çekme işlemlerini de askıya almıştı.

Çin Halk Bankası, CBDC'yi başlatmak için hızlanıyor

Çinli yetkililer, dijital yuan lansmanı öncesinde kripto para birimi endüstrisine yönelik bir dizi katı önlem uyguluyor. Merkez bankası, yeni taslakta Yuan'a sabit bir stabilcoin'in yasaklanmasını önerdi. PBoC, yeni yasa taslağı hakkında halktan geri bildirim isteyen bir bildiri yayınladı. Vatandaşların taslak değişikliklerle ilgili geri bildirimlerini sunmak için 23 Kasım'a kadar süreleri var.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version