Japonya: Tek Bir Dijital Para Küresel Finansa Hakim Olamaz!


Japonya Merkez Bankası'nın ulusal dijital para birimi girişiminin lideri Kazushige Kamiyama, merkez bankası destekli tek bir dijital para biriminin küresel finansa hakim olamayacağını söyledi.

Japonya Merkez Bankası'nın CBDC girişiminin lideri Kazushige Kamiyama, Japonya'daki politika yapıcıların CBDC'ler hakkındaki son yorumlarında, merkez bankası destekli tek bir dijital para biriminin küresel finansa hakim olamayacağını söyledi. Kamiyama'nın açıklamaları, küçük maliye bakanı Kenji Okamura'nın "ilk hamle avantajlarının" Japonya ve diğer ülkelerin dijital yuan'ı takip ettiğini gördükten sonra Çin'in CBDC'sinin elişimi hakkındaki endişelerini dile getirmesinden bir hafta sonra geldi.

"Tek bir dijital para biriminin dünyaya hakim olacağını sanmıyorum"

Bu kaygılara yanıt veren BoJ'un CBDC başkanı Kamiyama: Çin'in dijital parası ilk taşıyıcı olacak ve bu durum aslında bir dezavantaj haline gelebilir ve olası sonuçlarla beraber tek baskın küresel Dijital para olacağını ifade etti. "Her ülke kendi yerleşim sistemini iyileştirmek için tam çaba sarf ettiği sürece tek bir dijital para biriminin dünyaya hakim olacağını sanmıyorum" diye ekledi. Ayrıca, Japon merkez bankasının, CBDC'lerle ilgili ilerlemelerinde bölgesel ve küresel meslektaşları, kendi projelerini bilgilendirmek için projelerinden öğrenmek amacıyla yakından izlediğini belirtti. "Diğer merkez bankalarının sadece Çin'den değil, diğer ülkelerin ne yaptıklarını takip etmek ve onlardan öğrenmek istiyoruz" dedi.

Bank of Japan, CBDC'yi önümüzdeki yıldan itibaren denemeye başlayacak 

Daha önce Kriptosozluktv.com tarafından bildirildiği gibi, Japonya merkez bankası gelecek yıl kendi merkez bankası destekli dijital para birimini nasıl çalıştıracağı konusunda denemeye başlayacağını söyledi. Japonya Merkez Bankası da dahil olmak üzere yedi büyük merkez bankasından oluşan bir grubun, net bir yasal çerçeve gibi bir CBDC'nin temel özellikleri olarak gördükleri ortak bir duyuru ile birlikte geldi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version