ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya, Dijital Paralar Hakkında Ortak Rapor Yayınladı!

ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya, Dijital Paralar Hakkında Ortak Rapor Yayınladı
ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya merkez bankaları, dijital para birimlerinin fizibilitesini değerlendiren ortak bir rapor yayınladı.

Bedava Ledger Kazan!

En büyük küresel ekonomilerin bazılarından bir grup büyük merkez bankası, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) fizibilitesini değerlendiren ortak bir rapor yayınladı. Merkez bankasının bir CBDC'yi devreye sokması için neyin gerekli olduğuna dair iç görü sunmayı amaçlayan raporda
Bank for International Settlements (BIS) ile ortaklık kurdu. Avrupa Merkez Bankası, Kanada Bankası, Federal Rezerv, İsviçre Ulusal Bankası, İsveç'in Sveriges Riksbank, İngiltere Bankası ve Japonya Bankası, raporu derlemek ve yayınlamak için birlikte çalıştı.


"CBDC'nin nakit ve diğer para türleriyle bir arada yaşama yeteneği"

Bu büyük ülkelerin merkez bankaları, dünya çapındaki diğer merkez bankalarının kamu politikası hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için herhangi bir CBDC için gerekli ilkeleri belirlemeye çalışıyor. "Merkez bankası dijital para birimleri: temel ilkeler ve temel özellikler" başlıklı rapor, bir merkez bankasının bir CBDC geliştirirken uyması gereken üç temel ilkeyi vurguladı. Bunlar, bir CBDC'nin nakit ve diğer para türleriyle bir arada yaşama, yenilikçilik ve verimliliği teşvik etme, parasal ve finansal istikrara zarar vermeden daha geniş politika hedeflerini destekleme becerisidir.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları dijital paraları keşfetmeye devam ediyor 

İngiltere Merkez Bankası başkan yardımcısı ve grubun eş başkanı Sir Jon Cunliffe, bu raporun bu merkez bankaları grubunun ortak ilkeler üzerinde anlaşması ve ihtiyaç duyulacağına inandıkları temel özellikleri belirlemesi için gerçek bir adım olduğunu söyledi.  Şu anda, dünyadaki birçok merkez bankası, dijital para birimlerini aktif olarak araştırıyor. Çin Halk Bankası halka dijital yuan vermek için hazır. Çin, CBDC yayınlayan dünyadaki ilk büyük ülke olmayı hedefliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version