Japonya Dijital Para Testlerine Başlayacak!


Japonya Merkez Bankası, gelecek yıl kendi merkez bankası destekli dijital para birimini nasıl çalıştıracağını denemeye başlayacağını söyledi.

Reuters raporuna göre bu hareket, Japonya Merkez Bankası da dahil olmak üzere yedi büyük merkez bankasının dijital para odaklandığının duyurusu geldi. Duyuru, yeni Japonya Başbakanı Yoshihide Suga'nın bu sektörde rekabet gücünü artırmak için dijitalleşmeyi ve idari reformu teşvik etmeye odaklanmasıyla da uyumlu.

Japonya Merkez Bankası Dijital Para Testlerine Başlayacak

CBDC konusundaki yaklaşımını ortaya koyan bir raporda Japonya Merkez Bankası, Nisan 2021'de başlayan mali yılın başlarında CBDC'lerin temel işlevlerine ilişkin deneylerin ilk aşamasını yayınlama ve dağıtım gibi ilk aşamasını gerçekleştireceğini söyledi. Merkez bankasının, şirketler ve haneler de dahil olmak üzere genel halk arasında yaygın olarak kullanılması amaçlanan genel amaçlı CBDC'leri nasıl yayınlayabileceğini daha yakından inceleme çabalarının bir kısmı. Japonya Merkez Bankası ayrıca, şirketlerin ve hanelerin doğrudan BOJ'da mevduat bulundurması yerine, finans kurumlarının ve diğer özel kuruluşların merkez bankası ve kullanıcılar arasında aracı olarak hizmet vermesini planlıyor.

Dünyadaki merkez bankaları CBDC'leri denemeye devam ediyor

Dünya çapındaki merkez bankaları CBDC'lere ilgilendiklerini ifade ettiler ve birçoğu aktif olarak aynı şey üzerinde çalışıyor. Çin Halk Bankası, ulusal dijital para birimini başlatan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. PBoC, DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor ve şu anda bunu halka duyurmaya çok yakın.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version