Güney Kore'den Dijital Para Testlerine Başlayacak!


Güney Kore merkez bankası önümüzdeki yıl dijital para birimini test etmeye başlayacak ve CBDC'leri keşfetmek için bir zaman çizelgesi belirleyen en son küresel merkez bankası olacak.

Yonhap raporuna göre Kore Bankası, bir dijital para sisteminin Kore genelinde kullanıma sunulmasının fizibilitesini belirlemek için 2021'de pilot işlemlere başlayacak. Rapora göre Kore merkez bankası, gerçek dünya işlem testini bekleyen dijital para birimini tasarlama çalışmalarını çoktan tamamladı. Banka, testin bankanın dijital para biriminin "kısıtlı bir ortamda" çalışıp çalışmadığına karar vermesine izin vereceğini söyledi.

"CBDC test sistemi, gerçekte nakit dolaştırma süreci olarak görülebilir"

Önerilen CBDC sistemine göre, Bank of Korea, dijital kazanılanın verilmesinden sorumlu olurken, dağıtımı ülkenin özel bankaları ve finans kurumları tarafından denetlenecek. Test işlemleri banka tarafından bir Blockchain ağında yönetilecektir. Merkez bankası, dijital para biriminin test edilmesinin, nakit dolaşımını sağlamak için işlem yapmayı içereceğini söyledi. Merkez bankası, "Merkez bankası dijital para test sistemi, gerçekte nakit dolaştırma süreci olarak görülebilir" dedi. Ulusal dijital para biriminin şu anda tasarlandığı ve test aşamasına hazır olduğu bildirildiğinden, banka daha erken bir lansman tarihi göz önünde bulundurularak iyi hazırlanmış olabilir.

Dünyadaki merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

Daha önce Kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi, Japonya Merkez Bankası önümüzdeki yıldan itibaren merkez bankası destekli bir dijital para biriminin testlerine başlayacağını açıklamıştı. Dünyadaki çoğu merkez bankaları CBDC'lerle ilgilendiklerini açıkladılar ve birçoğu aktif olarak aynı şekilde çalışıyor. Çin Halk Bankası, ulusal dijital para birimini piyasaya süren ilk büyük ülke olmaya hazır durumda. PBoC, DCEP adı verilen ulusal dijital para birimi üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor ve şimdi bunu halka duyurmaya çok yakın.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version