Çin 10 Milyon Dijital Yuan Çıkarıyor!


Çin'in güneydeki gelişen Shenzhen şehri, yeni para biriminin uygulanmasını teşvik etmek için bir pilot programda 10 milyon yuan değerinde dijital para çıkarıyor.

Çin Halk Bankası, Shenzhen ve Xiongan gibi büyük şehirlerde devam eden bir dizi pilot programın bir parçası olarak 3,13 milyon işlemin ülkenin egemen dijital para birimi DCEP kullanılarak işlendiğini daha önce aktarmıştı. Yerel haberlere göre, Shenzhen, yeni para biriminin uygulanmasını teşvik etmek için bir pilot programda 10 milyon yuan (yaklaşık 1.47 milyon ABD doları) değerinde dijital para çıkarıyor.
 

Shenzhen, rastgele bir çekilişle dijital para birimi çıkaracak

Program, ülkenin merkez bankası Çin Halk Bankası ile işbirliği içinde, rastgele bir çekiliş yoluyla her biri 200 yuan değerinde 50.000 "kırmızı zarf" olarak para birimini çıkaracak. Şehrin sakinleri Cuma gününden itibaren çekilişe katılmak için başvurabilir. Kazananlar 12 Ekim'de bilgilendirilecek ve kırmızı zarflarını almak için bir uygulama indirebilecekler. Ulusal dijital para birimi, programı finanse eden Shenzhen'in Luohu bölgesindeki belirli işletmelerde alışveriş yapmak için kullanılabilir. Merkez bankasının başkan yardımcısı Fan Yifei'ye göre, para birimi 1,1 milyar yuan (162 milyon dolar) değerinde işlem için kullanıldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version