Bitcoin'i Bildiğine Emin misin? Bitcoin Hakkında Yanlış Bilinenler!

Bitcoin hakkında yanlış bilinenlerBitcoin (BTC)'nin, Whitepapper'ına göre Satoshi Nakamoto tarafından yaratılan ve dünyanın ilk kripto para birimi olduğu, artık neredeyse herkes biliyor gibi. Her ne kadar Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu bilinemese de bu yazımızda sizlere Bitcoin hakkında yanlış bilinen bazı bilgileri paylaşacağız.

Bedava Ledger Kazan: https://bit.ly/BedavaLedgerEkimCekilisineKatil

1- Bitcoin Değersizdir 😏

Günümüzde Bitcoin'in değerinin nasıl belirlendiği tam olarak anlaşılamasa da değerinin olmadığının savunulması yanlıştır. BTC'nin değeri, dünyanın birçok yerinde milyonlarca kişiye bildiğimiz para transferi yöntemlerinden çok daha hızlı ve düşük maliyetli bir alternatif sunması büyük bir etkendir. Elbette Bitcoin'i bu denli değerli kılan bir düşer sebep ise Bitcoin'in arz sınırlı bir varlık olması ve günümüzde şimdiye kadar üst düzey güvenirlilik sunmasıdır.

2. Bitcoin'in Fiyatı Çok Yükseldi, Artık Alınmaz

Evet, özellikle günümüzde, yani yazının yazıldığı sırada 1 Bitcoin 13.000 dolar civarında işlem görüyor, bu da 1 Bitcoin'e sahip olmamız için şartları zorlaştırdı. Lider kripto para birimi BTC'nin fiyatının artması alımı zorlaştırmış görünse de Bitcoin'in kuruşu olarak belirtebileceğimiz birime Satoshi adı verilmektedir. Satoshi sayesinde Bitcoin satın alırken kendi araştırmalarınız sonucu 1 Bitcoin yerine isterseniz 100 liralık, isterseniz 1000 liralık bile satın alabilirsiniz. Bitcoin satın alabilmek için Icrypex gibi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz. 

icrypex

3. Bitcoin Yeterince Yükseldi, Daha Ne Kadar Yükselsin

Bu basit ön yargıyı kendimizden yola çıkarak anlatmak istersek, 2017 boğa koşusundan önce BTC le karşılaştığımızda 1 Bitcoin 4.000 TL civarıydı, tam olarak bu sözü o zaman söylemiştik. Şimdilerde ise 103.000 TL civarında işlem görüyor. Yine de bu demek değildir ki şu anki fiyatından daha da yükseklere çıkacak. Bu basit bir ön yargı. Birçoğunuzun bileceği gibi 90'lar, hatta 2000’li yılların başında interneti kitlelere anlatmak son derece zor bir durumdu. Domain (Alan adı) satışlarının ve hatta internetin balon olduğuna dair söylemler dönüyordu. Şimdilerde ise artık her şey internet üzerinden. Bitcoin (BTC)'de tıpkı internet gibi büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen uzaktan bakan bir kişinin algısı internetin ilk yıllarını andırıyor.

4- Bitcoin Aynı Madeni Paralar Gibi Üretilir

Bu bilginin tamamen yanlış olduğunu ifade etmek en doğrusu olacaktır. Bitcoin, adı üstünde dijital bir para birimidir. BTC'nin hiçbir şekilde fiziksel bir karşılığı yoktur, internette satılan Bitcoin logolu eşyalar tamamen birer süsten ibarettir. BTC tamamen dijital olmasından kaynaklı, dijital ortamda mining (madencilik) adı verilen bir sistemle üretilir. Başlarda bir flash bellek yeterli olsa da şimdi ciddi derecede güçlü donanımlar kullanılarak üretilebilmektedir.

5. Bitcoin İsterlerse Kapatılabilir

Şirketlerin kapatılması gayet olağan bir durumdur, ancak Bitcoin bir şirket değildir. Bitcoin ve Blockchain'i durdurabilecek günümüzde tek durum absürt bir şekilde tüm internetin çekilmesi olabilir. Tabii ileride kuantum işlemcili bilgisayarların gelişmesiyle nelerle karşılaşırız bunları zamanla göreceğiz.

Bonus: Bitcoin Her Yerden Satın Alınabilir

Evet, her yerden ve herkesten ve hatta kara borsadan bile satın alabilirsiniz. Ancak, bu tip durumlar sizlerin dolandırıcılarla, kara para aklamaya çalışanlarla karşılaşmanıza sebebiyet verebilir. Bu yöntemleri Kripto Sözlük olarak asla önermiyoruz.

İşte tam bu noktada Icrypex gibi kripto para borsaları devreye giriyor, siz de kendi araştırmalarınız sonucu Bitcoin almaya karar verdiyseniz, yasal ve güvenilir yöntemlerden biri olan kripto para borsalarını tercih edebilirsiniz. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink ve daha birçok kripto parayı satın almak isterseniz hemen Icrypex'e üye olun. Nasıl üye olacağınızı bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere bakabilirsiniz.

Bitcoin ve Altcoin satın almak için hemen Icrypex'e üye ol:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version