Bybit CEO'su: Çoğu Kripto Para Borsası Saldırılara Açık!

Bybit CEO'su: Çoğu Kripto Para Borsası Saldırılara Açık

Bybit'in CEO'su Ben Zhou, kripto şirketlerine tasarım gereği savunmasız oldukları için yapılan saldırılara artık şaşırmadığını söyledi.

Kripto para borsası güvenliği, son birkaç ayda meydana gelen kripto para saldırıları nedeniyle son zamanlarda trend bir konu haline geldi. Hacker'ların Bitcoin borsası Kucoin'e saldırması ve yaklaşık 150 milyon dolar çekmesinin ardından konu bir kez daha manşetlere taşındı. Bybit CEO'su Ben Zhou'ya göre, kripto borsaları tasarım gereği savunmasız olduğu için, bu tür olaylar artık kripto para kullanıcılarını şok etmemeli. Merkezi bir web uygulaması olarak, kripto para borsalarının diğer web sitelerinin karşılaştığı aynı güvenlik sorunlarına maruz kaldığını da sözlerine ekledi.

"Sıcak cüzdanlar hırsızlığa karşı savunmasızdır."

Bybit CEO'su Zhou, çoğu kripto para borsasının sunucusunun ve depolama ağının dijital para birimlerini sıcak cüzdanlarda tuttuğunu ifade etti. İyi bir şekilde korunmazsa bu sıcak cüzdanlar hırsızlığa karşı savunmasızdır. Bybit yöneticisi, soğuk cüzdan sisteminin sıcak cüzdan sisteminden çok daha güvenli olacağını belirtti. Sıcak cüzdanların aksine soğuk cüzdanlar internete bağlı değildir. Bu, saldırılara karşı daha az savunmasız oldukları anlamına gelir. Soğuk cüzdanlarla ilgili tek rahatsızlık, bir borsadan anında büyük miktarda para çekilememesidir. Zhou, güvenliğin herhangi bir borsa için öncelikler arasında olması gerektiğini savundu.

"Kripto borsalarının mevcut zayıflıklarını ele alması ve daha fazla güvenlik katmanı uygulaması gerekiyor."

CEO, kripto para borsalarının mevcut zayıflıklarını ele alması ve gelecekteki saldırıları önlemeye yardımcı olmak için daha fazla güvenlik katmanı uygulaması gerektiğini söyledi. Güvenlik sistemleri, kullanıcı verilerini güvence altına almak dahil olmak üzere tüm etkileşim noktalarında bilgileri koruyabilmelidir. Bybit CEO'su, "Bu, uygulama yaşam döngüsü yönetimi için en iyi uygulamaları uygulayarak, sızma testi için bilgili ve saygın güvenlik danışmanlarını işe alarak ve olası güvenlik açıklarını belirlemek için beyaz şapka topluluğu içinde ödül programları çalıştırarak başarılabilir" dedi. CEO ayrıca, kripto para borsalarının, firma yönetim süreçlerini uygulamak, güvenlik denetimleri yapmak ve sıfır güven mimarisine dayalı bankacılık yapmak için güvenilir güvenlik firmalarıyla işbirliği yapması gerektiğini öne sürdü.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version