Kripto Para Tarihinin En Büyük 3. Hack'i mi? KuCoin'de Neler Oluyor?


Yeni veriler, çalınan miktarın 280 milyon dolar yerine 150 milyon dolar değerinde olduğunu gösterdiğinden, KuCoin saldırısı, kripto para tarihinin üçüncü en büyüğü olabilir.

Yeni toplanan veriler, yakın zamanda KuCoin'in sıcak cüzdanlarını tehlikeye atan bilgisayar korsanlarının, değişimin raporuna göre tahmini 150 milyon dolardan fazla almış olabileceğini gösteriyor. Güncellenmiş rakamlar göz önüne alındığında, KuCoin saldırısı, yaklaşık 280 milyon dolar çalınan tarihin üçüncü en büyüğü olacak.

Bilinmeyen bir hacker grubu, kripto para borsası Kucoin'in sıcak cüzdanlarını kullandı. Platform, çalınan toplam miktarın 150 milyon dolarlık çeşitli dijital varlıklara eşit olduğunu bildiren resmi bir bildiri yayınladı.

Buna ek olarak KuCoin, borsa sigorta fonunun kullanıcıları tamamen geri ödeyeceğini garanti etti.

Popüler kripto para birimi araştırmacısı Larry Cermak, çalınan miktar önemli ölçüde daha yüksek olabilir. KuCoin ile ilişkili "çok muhtemel" cüzdanları inceleyerek, bu miktarın aslında 150 milyon dolar yerine 280 milyon dolar olduğunu tahmin etti.
Bazı token'ların "dondurulduğunu, çatallandığını ve kara listeye alındığını" kabul etti, ancak ortaya çıkardığı rakamlar "bunu yansıtmıyor". Sonuç olarak Cermak, KuCoin'in çalınan fonları kendi sigorta fonundan gerçekten karşılamaya yetip yetmeyeceğini sorguladı.

Cermak ayrıca kurtarılması muhtemel olan kripto paraların bir listesini sundu:
Velo (76 milyon dolar), Tether (22 milyon dolar), Orion (10 milyon dolar), KardiaChain (10 milyon dolar), Okyanus Protokolü (9 milyon dolar), VIDT Datalink (7 dolar) milyon), NOIA Network (5 milyon $) ve Covesting (600.000 $). Bu, tüm çalınan fonların yaklaşık% 50'sine eşittir.

Bu Şimdiye Kadarki En Büyük Üçüncü Kripto Para Hack'i miydi?

Cermak'ın verileri doğruysa eğer KuCoin hack, kripto para birimi alanında bugüne kadarki en büyük üçüncü saldırı olacaktır.

En önemlisi Ocak 2018'in başında geldi. Kurban, Japon dijital varlık borsası Coincheck'ti.

İkinci en büyük hack, belki de en ünlü Bitcoin Japon borsası olan MT.GOX'da meydana geldi. 2014'ün başlarında platform tüm işlemleri askıya aldı, siteyi kapattı ve iflas ilan etti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version