Avrupa Birliği'nden Kripto Paralar İçin Kapsamlı Düzenleme!


AB, Kripto Para Birimlerine Yeni Düzenlemeler Getirerek İlerliyor

Bloomberg'deki bir makaleye göre, 24 Eylül'de yayınlanan Avrupa Birliği (AB) vatandaşları ve şirketleri yeni teknolojilerden mahrum etmeden finansal piyasalarını korumak için dijital para birimlerini düzenleme planıyla ilerliyor.

Bugün AB tarafından açıklanan yeni bir girişimde, Birliğin yürütme kolu kripto para birimleri için net temel kurallar belirleyecek. Bu, tipik olarak geleneksel finansal düzenlemeler tarafından ele alınmayan ve kripto para birimleri ile uğraşan yatırımcıları yasal koruma açısından çamurlu bir durumda bırakabilecek gerekçeleri kapsamak için yapılıyor.

Bildirildiğine göre, teklifin aynı zamanda, stabilcoin'leri ve Facebook'un 2018'deki lansmanından bu yana tüm dünyadaki regülatörleri rahatsız eden iddialı Libra projesini düzenlemeyi amaçladığı bildiriliyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis gelişmeyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Dijital dönüşümü proaktif olarak benimsemeli ve olası riskleri azaltmalıyız."

Ve şu sözleri ekledi:

"Finans için yenilikçi bir dijital tek pazar Avrupalılara fayda sağlayacak ve tüketiciler için daha iyi finansal ürünler sunarak ve şirketler için yeni finansman kanalları açarak Avrupa'nın ekonomik iyileşmesinin anahtarı olacaktır."

Kurallar neler?

Teklifin daha ince ayrıntılarına göre, ticaret platformları gibi kripto para birimi şirketlerinin bundan böyle AB'de fiziksel bir varlığa sahip olmaları ve kendilerini sermaye gereksinimlerine tabi tutmaları gerekecektir. İlginç bir şekilde, rapor "en istikrarlı paraların" Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından denetleneceğini ekliyor.

Öneri şimdi yasalaşmadan önce Avrupa Parlamentosu ile ulusal hükümetler arasında tartışılacak. Görevli, 2024 yılına kadar kripto paralar için tam teşekküllü bir düzenleyici çerçeveye sahip olma arzusunu dile getirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version