Venezuela, Petro'yu Vergi ve Yaptırımlar İçin Kullanacak!

Venezuela, Petro'yu Vergi ve Yaptırımlar İçin Kullanacak

Venezuela'daki Bolivarcı Belediye Başkanları Konseyi, vergilerin ve yaptırımların tahsilatı için Petro'yu içeren bir vergi anlaşması imzaladı.

Venezuela Belediye Başkanları Bolivarcı Konseyi imzaladıkları yeni vergi anlaşması (
Ulusal Vergi Uyum Sözleşmesi) sayesinde vergi ve yaptırımların toplamak için Dijital para Petro'yu kullanacak. sağlar ülke 305 belediyeler için sözde. Petrol destekli kripto para, yeni bir kampanyanın sonucu olarak giderek daha yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Delcy Rodríguez Petro'daki ödemelerin kaydedilmesinden sorumlu olacaktı

Hükümete göre başkan yardımcısı, şirketlerin kripto para birimi Petro'daki ödemeleri kaydetmeleri için bir bilgi alışverişi ve izleme sistemi oluşturmaktan sorumlu olacak. Venezuela'da 335 belediye başkanı var ve bunların %91'i Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi PSUV'un emri altında. Nicolás Maduro rejiminin muhalifleri tarafından sadece 30 belediye başkanı yönetiliyor. Ancak, Maduro destekli olmayan belediye hükümetleri, Venezuela'nın fiat para birimi Bolívar'da vergi ödemeleri topluyor. Bazı belediye hükümetleri, Petro ödemelerini işlemek için uygun teknolojiye sahip değildir.

Venezuela'daki Nicolas Muduro hükümeti, ülke çapındaki benzin istasyonlarındaki tüm yakıt ödemelerinin neredeyse %15'inin kripto para birimi petro kullanılarak yapıldığını açıkladı. Hükümet, petrol istasyonlarında petrol destekli kripto para birimi Petro'yu kullananlara sübvansiyon sağladı. Ultimas Noticias raporuna göre, petro işlemlerinin %40'ı yabancı istasyonlarda gerçekleşti. Güney Amerika ülkesinde, hükümet daha da ilerlemeye devam ettikçe petrol destekli kripto paranın benimsenmesi arttı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version