ABD'den Sonra İngiltere'den de Dijital Para Atılımı Geliyor!

ABD'den Sonra İngiltere'den de Dijital Para Atılımı mı Geliyor

14 Ağustos tarihinde Kriptosozluktv.com'da ABD'nin dijital para araştırmaları yaptığını bildirmiştik. ABD'den sonra bu kez yeni haberler İngiltere'den geliyor. İngiltere merkez bankası, yarın yapılacak olan merkez bankalarının önemli bir toplantısında ulusal dijital para biriminin potansiyelini değerlendirecek.

Yerel haberlere göre, İngiltere merkez bankası, merkez bankaları ile yapılan toplantıda merkez bankası destekli bir dijital para birimini değerlendirecek. Resmi Para ve Finansal Kurumlar Forumu (OMFIF)'unda sanal bir yuvarlak masa toplantısında, toplantıya İngiltere Merkez Bankası'nın, İsviçre Ulusal Bankası, Magya Nemzeti Bankası ve ING Group'un katıldığı ve blockchain platformu Cypherium'un da katıldığı görülüyor. Bank of England'ın bu yıl giderek daha fazla araştırdığı merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC'ler) potansiyel uygulamalarını, tasarımını ve faydalarını keşfedecek.

Başkan, İngiltere Merkez Bankası'nın CBDC'yi Düşüneceğini İfade Etti

Bank of England yöneticisi Andrew Bailey, geçen ay bir web semineri etkinliğinde, "Bank of England dijital para birimi oluşturmalı mıyız sorusuna bakıyoruz" ayrıca, "
Ödemelerin doğası ve toplum üzerinde büyük etkileri olduğu için incelemeye devam edeceğiz" dedi. Bu yılın başlarında, banka ayrıca dijital para biriminin potansiyel lansmanını araştıran bir istişare başlattı. Bank of England, potansiyel olarak dijital para birimlerini keşfetmekten bahseden tek merkez bankası değil.

Merkez Bankaları CBDC'leri Araştırıyor

Dünya merkez bankalarının %80'inin potansiyellerini araştırdığına inanılan CBDC'lerin desteği artıyor. Birkaç merkez bankası, CBDC yayınlamanın son aşamalarına yaklaşırken bu alanda dikkate değer bir ilerleme kaydetti. Çin, ulusal dijital para birimi çıkaran ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor.

Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) olarak adlandırılan CBDC şu anda başkent Pekin de dahil olmak üzere birçok şehirde test ediliyor. Birkaç ekonomist ve uzman, yuan'ın dijital versiyonunun ABD dolarının küresel hakimiyetini tehdit edebileceğini iddia etti. Bank of International Settlements'inn daha önceki bir raporu, COVID-19 salgınının merkez bankası dijital para birimlerine olan ihtiyacı artırdığını belirtmişti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version