ABD Dijital Para Araştırmalarına Başlıyor! 🔥🔥🔥

ABD Dijital Para Araştırmalarına Başlıyor

ABD Federal Rezerv (FED), Boston Fed ve Massachusetts Institute of Technology (MIT)'den araştırma ekipleri ile işbirliği içinde dijital para birimi araştırdığı bildirdi.

Bloomberg raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri nihayet bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) test eden ülkelerin arasına katıldı. Raporda Vali Lael Brainard, dün bir sanal teknoloji etkinliğinde ABD Federal Rezervinin Boston Fed ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) araştırma ekipleriyle birlikte varsayımsal bir dijital para birimi ile deneyler yürüttüğünü söyledi. Diğer ülkelerdeki dijital para birimleriyle çalışan birçok kurucu junior ortağı, CBDC'nin önemini daha önce belirtmiş ve ABD nihayet dijital para birimlerini araştıran ülkelerin listesine katıldığını açıkladı.

Merkez bankası blockchain teknolojisini keşfedecek

Vali Lael Brainard, her iki kurumun da merkez bankasının mevcut finansal sistem üzerindeki etkisinin yanı sıra dijital bir dolar için nasıl kullanabileceğini görmek için birkaç yıldır blockchain teknolojisini araştırdığını belirtti. Vali ayrıca, dünya çapında dijital para birimleri ve merkez bankası-dijital para birimlerinin önemli etkilerini anlamak için zaman ve çaba harcadıklarını söyledi. Brainard'a göre doların küresel rezerv para birimi olarak önemi, Fed'in dijital para birimlerinin araştırılması ve geliştirilmesinde hayati bir role sahip olduğu anlamına geliyor.

FED, CBDC yayınlayacaklarına dair bir taahhütte bulunmadı

Fed, DLT tabanlı bir para birimi oluşturmak ve test etmek için bir sonraki adımı atsa da Vali Brainard, merkez bankasının, deneyin başarılı olması durumunda bir CBDC çıkarmayı “henüz taahhüt etmediğini” belirtti. Vali, bunun kesinlikle araştırma amaçlı olduğunu söyledi. Rapora göre, federal rezervin para birimini çıkarabilmesi veya kullanabilmesi için resmi bir politika süreci gerekli olacak. Resmi politika, hükümet ve diğer paydaşların birçok hukuki sorusu cevaplanmasını gerektirecektir. Vali, Fed'in süreci başlatmadığını ve başlatmaya karar vermediğini kaydetti. Çin ise bu süreçte CBDC'yi başlatan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor.


Ledger Wallet Kazanmak İçin Tıklayın!
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version