Çin Son Noktaya mı Geliyor? Dijital Yuan Testlerini Pekin'e Taşıyor!

Çin Dijital Yuan Testlerini Pekin'e Taşıyor

Çin Ticaret Bakanlığı, ülkenin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) denemelerini Pekin, Tianjin ve Hebei eyaletlerine genişleteceğini duyurdu.

Çin Ticaret Bakanlığı bugün, ülkenin merkez bankası dijital para birimi DCEP denemelerini Pekin, Tianjin ve Hebei illerini kapsayacak şekilde genişleteceğini duyurdu. Wall Street Journal raporuna göre, Çin CBDC'nin genişletilmiş pilot programının başlayacağı henüz belli bir zaman yok. Yine de ülkenin Ticaret Bakanlığı, politika çerçevesinin 2020 sonuna kadar tamamlanması gerektiğini açıkladı. Ülkenin Ticaret Bakanlığı, politika çerçevesinin bu yılın sonuna kadar tamamlanması gerektiğini açıkladı.

Genişletilmiş pilot proje birkaç şehri içerecek

Rapora göre genişletilmiş pilot bölge, Guangzhou, Shenzhen, Hong Kong ve Makao dahil olmak üzere dokuz şehirden oluşan Hong Kong Greater Bay bölgesini içerecek. Çin Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili, denemelerin ülkenin en zengin bölgelerinin çoğunu kapsayacağını söyledi. Belirtilmemiş kriterleri karşılayan daha zayıf orta ve batı bölgeleri de teste katılacak. Çin Halk Bankası pilotu yönetecek. Çin'in CBDC'si yurt içinde dijital para birimi elektronik ödeme (DCEP) olarak biliniyor ve birçok kişi tarafından ilk operasyonel ulusal dijital para birimi olması bekleniyor. Bu yılın başlarında PBoC, dijital yuan'ı Suzhou'daki hükümet ve işletme çalışanları için bir nakliye sübvansiyonu programının bir parçası olarak test etti.

Merkez bankaları dijital para birimlerini keşfetmeye devam ediyor

Ülkelerdeki merkez bankaları şu anda kapasiteleri dahilinde dijital para birimlerini araştırıyor. Çin, ulusal dijital para birimi üzerinde beş ila altı yıldır çalışıyor ve şu anda bunu halka duyurmaya çok yakın. Japonya Bankası, kısa süre önce ulusal bir dijital para yayınlamakla ilgilendiğini açıkladı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version