Twitter: 130 Hesabın 36'sının Özel Mesajlarına Ulaşıldı ❗

Twitter hack

Twitter, bilgisayar korsanlarının geçen hafta meydana gelen yüksek profilli saldırıda 36 hesabın Doğrudan Mesajlarına eriştiğini ortaya çıkardı.

Sosyal medya devi Twitter geçen hafta, bilgisayar korsanlarının eski ABD Başkanı Barack Obama, Jeff Bezos, Elon Musk, Kanye West ve diğerleri de dahil olmak üzere yüksek profilli insanların hesaplarını hacklemeyi başardığı büyük bir güvenlik ihlali yaşadı. Şimdi sosyal medya şirketi, bilgisayar korsanlarının, takipçilerinden Bitcoin istemek için hack sırasında tehlikeye atılan 130 hesaptan 8'inin Twitter verilerini indirmeyi başardığını açıkladı.

Hackerlar 36 Hesabın Mesajlarına Erişti
Twitter destek hesabı, bilgisayar korsanlarının Hollanda'da seçilmiş bir yetkili de dahil olmak üzere sekiz yüksek profilli hesabın doğrudan mesajlarına erişmeyi başardığını ortaya koydu. Ancak bir Twitter sözcüsü, bilgisayar korsanlarının eski ABD Başkanı Barack Obama'nın ve eski başkan yardımcısı Joe Biden'in DM'lerine erişmediğini açıkladı. Ve bu yaşanan güvenlik ihlalinin etkisi parasal olarak ölçülemez.

FBI Twitter Saldırısını Araştırıyor

Yaşanan Twitter saldırısı, mikroblog platformunda kullanıcıların gizliliği hakkında birçok soruyu akıllara getirdi. Barack Obama ve Joe Biden gibi kişilere ait hesaplar saldırıya uğrayabilirse, platformdaki doğrulanmamış kullanıcıların gizliliği ve güvenliği hakkında soru sormak adil olur. Bilgisayar korsanları, saldırı sırasında sekiz kullanıcının verilerini de indirdi, ancak sosyal medya devi, bu hesapların doğrulanmamış kullanıcılara ait olduğunu ortaya koydu. Bilgisayar korsanları, emsalleri eşler arası ve kumar platformlarına taşıyarak hackten istenen fonları aklamaya çalışıyor gibi görünüyor. FBI şu anda bu saldırıları araştırıyor.

Twitter hack

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version