FBI, Yüksek Profilli Twitter Hesaplarının Saldırılarını Araştırıyor

FBI, Yüksek Profilli Twitter Hesaplarının Saldırılarını Araştırıyor

FBI'ın San Francisco ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının takipçilerinden Bitcoin istemek için Twitter'da yüksek profilli hesapları ele geçirmesinin ardından soruşturma başlattığını söyledi.

FBI, hackerların ABD başkan adayı Joe Biden, reality TV yıldızı Kim Kardashian ve eski ABD Başkanı Barack Obama ve milyarder Elon Musk gibi yüksek profilli kişilerin hesaplarını ele geçirmek için Twitter'ın iç sistemlerine eriştikten sonra bir soruşturma başlattı. Hackerlar, hacklemeden birkaç dakika sonra 100,000 dolar değerinde kripto para çaldı. Twitter, doğrulanmış hesapların hack işleminden sonra bir süre Tweet atmasını askıya aldı.

FBI Saldırıları Araştırıyor

Hackerlar 130'dan fazla doğrulanmış yüksek profilli kişinin hesaplarını ele geçirmeyi başardığı için Twitter tarihinin en kötü güvenlik ihlaline tanık oldu. Saldırıya uğrayanların listesi arasında Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk, Kanye West ve diğerleri yer alıyor. Ele geçirilen hesaplar, takipçilerinden Bitcoin isteyen ve söz konusu BTC adresine gönderdiklerinin iki katını göndermeyi vaat eden tweetler attı. Reuters raporuna göre, Federal Soruşturma Bürosu saldırıyı araştırıyor. Twitter da aynı şekilde gerçekleştirilen bu büyük saldırıyı araştırmaya devam ediyor. Mikroblog platformu, bilgisayar korsanlarının hesap verilerini indirdiklerini ortaya koydu. Ancak, bu hesaplar doğrulanmadı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version