Kurumlar Artık Bitcoin ile Daha Fazla İlgileniyor!

Kurumlar Artık Bitcoin ile Daha Fazla İlgileniyor

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta boyunca güçlü bir yükseliş trendi yakaladı. Lider kripto para birimi BTC'nin son birkaç ay içinde kurduğu temel gücün fiyatına yansımaya başladığı anlaşılıyor.

En son yükselişi, dünyadaki hükümetlerin emsalsiz gevşek maliye politikalarına ve hisse senetleri ve emtialar da dahil olmak üzere birden fazla pazarda görülen güçlü yükseliş eğilimlerine karşı geliyor.

Bitcoin - altın gibi - “sabit varlık” olmanın en belirgin özelliklerine sahiptir ve bu nedenle, küresel ekonomi keşfedilmemiş sulara girerken yatırımcılar buna maruz kalıyor gibi görünmektedir.

Veriler, CME'deki ticaret faaliyeti daha önce hiç görülmemiş seviyelere ulaştığından, özellikle kurumların kripto pazarlarıyla giderek daha fazla ilgilendiğini gösteriyor.

Bitcoin ve diğer sabit varlıkların tümü büyük artış eğilimi gösteriyor


Piyasaları daha da yukarı çeken gevşek para politikaları hakkında yorgun hisseden yatırımcılar, sabit kıymetlere büyük miktarda sermaye pump'ı yapıyorlar.

Geçtiğimiz ay boyunca, gümüşün fiyatı ons başına 18 dolardan ons başına yaklaşık 25 dolara çıkmasına izin veren güçlü bir yükseliş trendi içinde yakalandı.

Diğer değerli metallere bakarken de benzer yükselmeler görülebilir.

Örneğin Altın, bazı önemli kazanımlar da kaydetti. Temmuz başında metal ons başına 1.775 dolar civarında işlem görüyordu.

Bitcoin de benzer fiyat hareketleri gerçekleştirdi ve yatırımcıların altın ve gümüş gibi aynı şekilde davrandıklarına işaret etti.

Temmuz ayı başında, Bitcoin'in fiyatı 9.000 doların altındaki bölgede sabit kaldı. Mayıs başından başında beri konsolide edildiği yer.

Bununla birlikte, son birkaç gündür, 11.400 dolara kadar yükselen güçlü bir yükseliş trendi yakaladı. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin'in fiyatı 11.100 doların üstünde.

Veriler kurumların BTC ile daha fazla ilgilendiğini gösteriyor


Geleneksel piyasalara maruz kalınan büyük miktarlarda sermayesi olan kurumsal yatırımcılar da potansiyel olarak yakın ekonomik türbülansa karşı korunuyor.

Arcane Research tarafından yayınlanan son bir rapora göre, CME'deki kurumsal Bitcoin ticaret faaliyetleri son zamanlarda hızla artmaktadır.

CME'ye şu anki açık ilginin, tüm zamanların en yüksek değeri olan 724 milyon dolar olduğunu ve bu da daha fazla kurumsal yatırımcının bitcoin'e yöneldiğini  raporda açıkça belirtiliyor.

CME şimdi, toplam kripto para pazarının açık faiz oranının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor.


Yaklaşan teşvik paketleri ve devam eden pandemiyle ilgili belirsizliğin devam etmesi, sert varlıkları inanılmaz derecede arzu edilen hale getirdiğinden, bu eğilimin yakın vadede ivme kazanmasının bir nedeni yoktur.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version