Kraken, İngiltere'nin İlk FCA Onaylı Vadeli İşlem Borsası Oldu

Kraken, İngiltere'nin İlk FCA Onaylı Vadeli İşlem Borsası Oldu
Kraken, çoğunlukla kurumsal yatırımcılara türev alım satım hizmetleri başlatması için Birleşik Krallık FCA'nın onayını aldığını açıkladı.

Kripto para borsası Kraken, İngiltere'nin finansal gözlemci olan Finansal Davranış Otoritesi'nden (FCA) Çok Taraflı Ticaret Tesisi (MTF) lisansı aldığını açıkladı. Borsa, Birleşik Krallık'ta ilk FCA onaylı vadeli işlem borsası oldu. Kripto borsasına göre, lisans kurumsal yatırımcıların vadeli işlemler platformunda verimli bir şekilde ticaret yapmalarını kolaylaştıracak. Lisans, kripto para borsasının müşterilerini İngiltere yasaları tarafından lisanssız borsaları kullanmasının engellenebilecek yatırımcılara geliştireceği anlamına geliyor.

“Gelişmiş bir yatırımcı sınıfı, Avrupa'daki kripto para türevlerine ilk kez erişebilecek.” 


CEO ve kripto para borsası Kraken'in kurucu ortağı Jesse Powell, borsanın, kripto para biriminin herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamaya kararlı olduğu için borsada lisansı takip ettiğini açıkladı.

FCA, BitMex'e karşı bir uyarı yayınladı

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), BitMex'in kripto para türevleri borsasının ülkede yetkisi olmadan faaliyet gösterdiğini söyleyerek daha önce bir bildirimde bulunmuştu. FCA'nın bildirisine göre, BitMEX borsası kripto para türevlerinin Birleşik Krallık'ta faaliyet göstermesine izin verilmiyor. FCA da bildirimde Kraken değişimini adlandırmıştı, ancak daha sonra kendi adına bir hata olduğunu söyleyerek adı kaldırdı. Şimdi Kraken, İngiltere'de faaliyet gösteren ilk vadeli işlem borsası olan lisansı resmi olarak aldı.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version