Çin Mahkemeleri, Mühürlü Mülkü Güvenceye Almak İçin Blockchain Kullanıyor

Çin Mahkemeleri, Mühürlü Mülkü Güvenceye Almak İçin Blockchain Kullanıyor
Yakın tarihli bir rapora göre, Çin mahkemeleri mühürlü mülkün durumunu güvence altına almak ve izlemek için blockchain tabanlı teknoloji kullanıyor.

Bazı Çin mahkemelerinin mühürlü özellikleri korumak ve izlemek için belirlenmiş bir blockchain tabanlı teknoloji kullandıkları bildiriliyor. Sözde elektronik kapı, ülkenin bazı yasal kurumlarında, yeni teknolojiye dayanan gözetlemeye izin veren bir deneme için hazır durumda.

Özellikleri Güvenli Tutmak İçin Blockchain


Yakın tarihli bir rapor, blockchain teknolojisine dayanan yeni uygulamanın, kapalı özellikler üzerinde gerekli kontrolü sağlamak için kullanılacağını duyurdu. Ayrıca, gerçek zamanlı video gözetiminin yanı sıra tesiste herhangi bir saldırı veya ihlal durumunda anında alarm vermenin yolunu da sunacak.

Jiangsu, Hunan ve Jiangxi eyaletlerindeki diğer bazı mahkemeler halihazırda elektronik mühür kullanmışlardır. Bildirildiğine göre, Pekin Haidian Bölgesi Halk Mahkemesi Yürütme Bürosu Cuma günü Chaoyang bölgesinde bir mülkü korumak için elektronik bir mühür kullandı. Haber raporuna göre, elektronik mührün bir Pekin mahkemesinde kullanıldığı ilk dava oldu.

Geleneksel Kağıt Mühürden Daha İyi


Elektronik mühürler dikdörtgen şeklindedir ve harici genleşme ve daralma oluklarına sahiptir. Bunlar, mühürün herhangi bir boyut ve tipte kapıya ayarlanmasını mümkün kılar. Ek bir infaz kararı, mülkün mevcut durumu hakkında insanları bilgilendirecektir.

Rapora göre, elektronik mühür herhangi bir şekilde hasar görürse cihaz bir gözetim kamerasını etkinleştirecektir. Derhal davacının ve kolluk kuvvetlerinin cep telefonlarına video bilgilendirme uyarıları gönderecektir. Kamera ayrıca davetsiz misafirin görüntüsünü ilgili bir platforma dağıtacak. Elektronik mühür ayrıca bir uyarı sesi çıkarıyor ve ihlal eden kişiyi mühürlenmiş mülkteki ihlalin yasal sonuçları hakkında bilgilendirir.

Projenin ne tür bir blok zincirinin çalışmayı planladığı konusunda daha fazla ayrıntı olmamasına rağmen, ülkenin sahadaki çabaları daha belirgin hale geliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version