Trendyol ve Aliexpress'ten Güç Alan Alibaba En Çok Blockchain Patentine Sahip Şirket Oldu! 🔥

Trendyol ve Aliexpress'ten Güç Alan Alibaba En Çok Blockchain Patentine Sahip Şirket Oldu!
Çin'in e-ticaret devi Alibaba, son birkaç yılda Blockchain ile ilgili patentlerin çoğunluğuna sahip olarak lider koltuğuna oturdu.

Çin Patent Koruma Derneği tarafından yayınlanan rapora göre, Çin'in çok uluslu
e-ticaret devi Trendyol ve Aliexpress'ten güç alan Alibaba Group, blockchain ile ilgili teknoloji için verilen patentlerde dünyaya öncülük ediyor. 2020 Blockchain Global Patent Yetkilendirme Raporu, bugüne kadar blockchain teknolojisi için 3924 ödüllü patent olduğunu göstermektedir. ABD firmaları, %39'luk bir oran ile aslan payını oluşturuyor. ABD'yi %21'lik bir oran ile Kore takip ederken sonrasında %19 ile Çin geliyor. Çin e-ticaret devi Alibaba, en fazla patente sahip bireysel firmalar alanında ise lider konumunda.

Alibaba Adına 212 Blockchain Patenti Var

Çin e-ticaret devi Alibaba, 212 ödüllü blockchain patenti ile en fazla patente sahip bireysel firmalar alanında liderlik yaparken, IBM'in 136 adet patenti var. Çin'in diğer bir devi Tencent'in adına kayıtlı 42 adet Blockchain patenti mevcut. Bu yıl, yıllık bazda verilen en fazla blockchain patenti için rekor kırılması planlanıyor. 2019'da 1799 patent alınırken 14 Mayıs 2020 itibariyle dünya çapında patent ofisleri tarafından onaylanan 1257 patent mevcut. Alibaba'nın 212 adet patentinin 126'sı ABD'de de onaylandı. IBM'in ABD tarafından verilen patentlerinin 80'i de Çin'de onaylandı. Genel olarak, Çin'de verilen tüm blockchain patentlerinin %59'unun denizaşırı yetki alanında paralellik var.

Düzenleyiciler, salgının ortasında blok zincirine ciddi bir şekilde bakıyorlar

Çoğu kripto para birimini destekleyen blok zinciri teknolojisi şu anda dünyanın birçok yerinde kullanılmaktadır. Blockchain teknolojisinin kullanımı yeni alanlara genişletiliyor. Blockchain teknolojisi, güvenli ve dağıtılmış defter teknolojisi sağladığı için evrak ihtiyacını azaltır. Daha önce dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan BHP Group, Kanada merkezli teknoloji şirketi MineHub Technologies tarafından geliştirilen bir blockchain platformu kullanarak 14 milyon dolarlık demir cevheri ticaretini tamamladığını açıklamıştı.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version