Madencilik Devi BHP, Blockchain İle 14 Milyon Dolarlık Ticaret Yaptı

Madencilik Devi BHP, Blockchain İle 14 Milyon Dolarlık Ticaret Yaptı
Milyar dolarlık madencilik devi BHP, bir blockchain platformu kullanarak 14 milyon dolarlık demir cevheri ticaretini tamamladığını açıkladı.

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden BHP Group, bu hafta Kanada merkezli teknoloji şirketi MineHub Technologies tarafından geliştirilen bir blockchain platformu kullanarak 14 milyon dolarlık demir cevheri ticaretini tamamladığını açıkladı. İşlem madencilik devi BHP ile dünyanın en büyük çelik üreticisi China Baoshan Iron & Steel'in bir iştiraki olan Çin Baowu Steel Group arasında bir blockchain platformu kullanılarak gerçekleştirildi. BHP, geçen ay Baosteel ile blockchain tabanlı bir demir cevheri ticareti yapmayı planladığını açıkladı.

BHP, dokümantasyon sürecini blockchain kullanarak dijitalleştirmeyi planlıyor

Reuters raporuna göre, ticaret sırasında madencilik devi BHP, sözleşme koşullarını dijital olarak işlemek, belge alışverişi yapmak ve blockchain teknolojisini kullanarak gerçek zamanlı kargo görünürlüğü sağlamak için blockchain platformunu kullandı. BHP tarafından blockchain kullanımının, emtia ticaretindeki dokümantasyon sürecini dijital hale getirme planının bir parçası olduğu iddia ediliyor. BHP satış ve pazarlama görevlisi Michiel Hovers, toplu emtia endüstrisinin fiziksel dokümantasyon süreçlerini azaltmak için dijital bir devrime ihtiyacı olduğunu kaydetti. Raporda ayrıca BHP ve teknoloji firması MineHub Pazartesi günü yapılan ayrı açıklamalarda, blockchain'in işteki verimliliği ve şeffaflığı artıracağını belirtti.

Madencilik devi, Japon nakliye şirketi NYK ile ortaklaşa blockchain teknolojisini başarıyla test etmişti.

Düzenleyiciler, salgının ortasında blok zincirine ciddi bir şekilde bakıyorlar

Tüm dünyadaki hükümetler pandemi nedeniyle yaşanan kapanmaların ortasında blockchain teknolojisine daha ciddi bakıyorlar. Blockchain teknolojisinin başlangıçta bitcoin gibi kripto para birimlerini sabitlemesi amaçlanmıştı, ancak geçen yıl boyunca teknoloji tüm dünyada birçok farklı sektörde kullanılıyor. Teknoloji sağlık, lojistik ve diğer birçok ülkede kullanılmaktadır. Daha önce, ABD Senatosu pandemi nedeniyle kapatmalar sırasında uzaktan oylama ve diğer faaliyetler için blockchain teknolojisinin kullanılmasını önerdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version