FED Başkanı Powell: Toparlanma Konusunda Ciddi Belirsizlik Var

FED Başkanı Powell: Toparlanma Konusunda Ciddi Belirsizlik Var
Kriptosozluktv.com - Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanma konusunda  zamanlama ve gücüne ilişkin ciddi belirsizliklerle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

ABD Merkez Bankası yani kısa adıyla FED Başkanı Jerome Powell Senato Bankacılık Komitesi'nde ifadelerde bulundu. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın zamanlamasına ve gücüne ilişkin ciddi belirsizliklerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Powell, faizlerin ekonomi düzelene dek sıfır seviyesine yakın şekilde tutulacağını yineledi. FED Mart ortasından bu yana gösterge faizi sıfır seviyesi yakınında tuttu, panikleyen kredi piyasalarını yatıştırmak amacıyla trilyonlarca dolarlık tahvil alımı yaptı ve hanehalkı, işletmeler, eyaletler ve yerel yönetimlere pandemiden dolayı meydana gelen güçlüklere karşı destek sağlamak için dokuz acil kredi programı hazırladıklarını ifade etti.

Jerome Powell konuşmasının devamında, ABD merkez bankasının attığı adımları yeniden değerlendirmeye aldı ve politika yapıcıların "bu zorlu zamanda ekonomiyi desteklemek için tüm araçları kullanma yolundaki taahhüdünü yineledi.

Bloomberg'teki detaya göre Fed Başkanı'nın bu değerlendirmeleri, Salı günü sürpriz bir şekilde iyi çıkan ABD tüketici talebi verisinin ardından geldi. ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, perakende satışlar Mayıs ayında yüzde 17.7 artış ile beklenenin oldukça üstünde çıktı ve 1992 yılına kadar giden veriler dikkate alındığında en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.


Ayrıca; 300 Dolar Bitcoin Hediyeli Yarışma

Powell, haftalardır süren pandemi kaynaklı ekonomik sorunların, milyonlarca kişinin uzun süreli işsiz kalmasından ve küçük işletmelerin zarar görmesinden dolayı uzun vadeli hasar riski meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Son olarak Powell, bazı son verilerin dengelenme ve ılımlı yükselişe işaret ettiğini de söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version