Bitcoin VS Altın 💪

Bitcoin VS Altın
Kriptosozluktv.com - Bir kriz, yatırımların çeşitlendirilmesi ihtiyacını vurgular. Yatırım söz konusu olduğunda hem Altın hem de Bitcoin'in artıları ve eksileri var. Bu yazının asıl amacı daha çok piyasaya yeni girenler içindir.

Hangi varlığın yatırımlar için en iyi olduğu konusunda sürekli bir tartışma var. Tartışma şimdi her zamankinden daha derin. Değerli varlıklara yatırım yapma ihtiyacı gittikçe artıyor.


Pandemi sırasında BTC nasıl başladı?

2020 yılının başından şu ana kadar kadar Bitcoin [BTC/USD] için hareketli bir yıl oldu. Üçüncü Bitcoin yarılanması 11 Mayıs'ta gerçekleşti. Yatırımcılar BTC almak için akın etti. Yılın en önemli özelliği ise BTC'ye yapılan kurumsal yatırımlar oldu.

Bitcoin VS Altın
Bitcoin (BTC)'in fiyatı yazı yazıldığı sırada 9.600 dolar ve üstünde devam ediiyor. Ancak, BTC yakın bir tarihte, yani 12 Mart'ta 3.600 dolara kadar düşüş yaşamıştı. Borsalar da aynı zamanda düşük performans gösterdi.

Pandemi sırasında Altın veya XAU/USD Performansı

Bitcoin VS Altın
Altın veya XAU/USD dünyanın yüzeyinde bulunan doğal bir metaldir. Birinin elde edebileceği en güvenli varlıklardan biri olarak kabul edilir. Altın, 1 Ocak'tan bugüne kadar yaklaşık %12 oranında değer kazandı. XAU/USD'nin günlük spot fiyat çizelgesinde de görülebilir.
Her yatırım yönteminin artıları ve eksileri var

Hem Altın hem de BTC'ye yapılan yatırımların artıları ve eksileri var. Önce Altının artı ve eksilerini listeleyelim.


Altın [XAU/USD] yatırımı artıları:

  • Dünya yüzeyinde bulunan maddi bir varlıktır. Ticari kullanımı vardır. Bu nedenle, fiyatı sadece alıcıya ve satıcıya bağlı değildir.
  • Oynaklık daha azdır. Bu nedenle, asıl tutarı kaybetme şansı daha azdır.
Altın [XAU/USD] yatırımı eksileri:

  • Değeri önemli ölçüde artmadığından servet yaratma aracı olarak kullanılamaz. ve altın Bitcoin kadar hareketli değildir.

Bitcoin [BTC/USD] yatırımı artıları:
  • BTC bir zenginlik yaratmak için aracı olabilir. Son on yılda %900.000 arttı.
  • Kurumsal yatırımcıların akını, gelecekteki potansiyelini de bizlere vurguluyor.
Bitcoin [BTC/USD] yatırımı eksileri:
  • Oldukça uçucudur. BTC, en güvenli kripto para birimi olsa da anapara tutarının tamamını riske atabilir.
  • Ticari olmayan kullanımda, Bitcoin'in fiyatı sadece alıcıya ve satıcıya bağlıdır.
Hem yatırım seçeneklerinin artıları hem de eksileri göz önüne alındığında, uygun tek bir yatırım seçeneğinin olmadığı açıktır. Portföyü çeşitlendirmeli, risk dağılımını olabildiğince azaltmalıyız.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version