Icrypex'in Genel Müdürü Ezgi İÇER, Kripto Sözlük'ün Konuğu Oldu 🤗

Kriptosozluktv.com - Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından olan Icrypex'in Genel Müdürü Ezgi İÇER Kripto Sözlük'ün konuğu oldu. Bu keyifli ve bilgilendirici röportaj için Ezgi İÇER'e de ayrıca teşekkür ederiz. Keyifle okumanız dileğiyle! 😊

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Ezgi İÇER kimdir?

20 yıla yakın bankacılık ve finans tecrübem mevcut, Aktif Bank Özel Bankacılık departmanının kuruluşunda görev aldım ve Oyak Yatırım Varlık Yöneticiliği Departmanını kurdum. Öncesinde de Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi tecrübem var. 2018 yılından itibaren de Icrypex'te Genel Müdür olarak görev alıyorum.

Bankacılık sektöründe önemli bir geçmişiniz olduğunuzu biliyoruz, peki kripto paralar bankacılık sektöründe yer alan firmalara nasıl katkıda bulunuyor ya da bulunabilir?

Kripto paralar ve blokzincir teknolojisi, geleneksel finansal yöntemlerin dışına çıkarak kullanıcısına yenilikçi ve hızlı yöntemler sunuyor. Dijital dönüşümün içinde olduğumuz bu süreç içerisinde ise bankalar da aynı şekilde geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak atılımlarda bulunuyorlar. Bir nevi çağın gerisinde kalmamak ve dijital çalışmalara imza atmak için hazırlık yapıyorlar. Birçok ülkenin merkez bankasının kendi dijital para birimlerini çıkarmak istemeleri ve bankacılık devleri arasında yer alan kurumların farklı ödeme altyapılarını kullanmak için adım atmaları da bu amaca hizmet ediyor.

Icrypex, özellikle yeni başlayanları bilinçli bir yatırımcı haline getirmeyi hedefleyen eğitimler veriyor. Eğitimlerinizin meyvesini aldığınızı gözlemliyor musunuz?

Türkiye kripto paranın dünyada en yoğun kullanıldığı ülkelerden biri. Özellikle nüfusun çoğunluğunun genç olmasının bunda etkisi büyük. Kripto para piyasası volatilitesi ve 7/24 açık bir piyasa olma özelliğiyle, yatırımcıların alışkın olduğu diğer yatırım araçlarından nispeten farklı ve daha özenli olmayı gerektiriyor. Dolayısıyla, yatırımcıların dünyada ve özellikle ülkemizde gelişmekte olan bu ekosistemde cevap bulmak istedikleri pek çok soru olabiliyor. Biz de yatırımcıların ihtiyacı olan noktaları belirleyip, uzman kadromuzun hazırladığı eğitim içerikleriyle onları bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar ofisimizde yatırımcı gruplarına Kripto Para 101, temel ve teknik analiz gibi eğitimler düzenledik ve evet bu eğitimlerin meyvesini aldığımızı kesinlikle söyleyebilirim. Yatırımcı dönüşlerine baktığımızda daha bilinçli işlemler yapıldığını, piyasa takiplerinin kolaylaştığını görüyoruz. Eğitimlerin devamlılığı için talepler alıyoruz ve gelecekte bu eğitimleri daha sık periyotlar ile gerçekleştireceğiz.

Eğitimlerinizde "Bilgi Güçtür" mottosuyla çıktığınız bu yolda yeni hedefleriniz nelerdir?

Evet, Bilgi Güçtür. Bu konuyu hem kurum çalışanlarımız hem de yatırımcılarımız için kendimize ilke edindik. Bu bağlamda, birçok eğitim ve seminer düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz. Yatırımcılarımızın birçok kanaldan bizlere ulaşıp her konuda bilgi alabilmesi için şeffaf bir sistem kurduk. Hem teknik hem de istatistiksel çalışmalarımızı farklı kanallardan yatırımcılara ya da kripto paralarla ilgilenen kitleye ulaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte güncel çalışma ve araştırmalarımıza, yatırımcı eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.

Icrypex, Türkiye'de kripto para ekosisteminde ön plana çıkan oyunculardan biri. Bu misyonu nasıl göğüslüyorsunuz?

Öncelikli olarak kripto para piyasasında iyi ve anlamlı bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Tabii ki gitmek istediğimiz daha çok yol var çünkü hayal ettiklerimiz, geldiğimiz noktanın çok çok üzerinde. Biz bir düşle yola çıktık.. Bu kapsamda, kripto para yatırımcısına şeffaf ve ulaşılabilir bir ortamda işlem yapma imkanı vermek istedik. 7/24 ulaşılabilir olmak, analiz ve yatırım uzmanlığı desteği sağlamak istedik ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Bu samimi düşüncelerimiz birçok yatırımcı tarafından karşılık buldu ve genç ekibimiz ilgi gördü. Bütün bu özelliğimiz kripto para piyasasına da yeni bir soluk getirdi. Bizden sonra birçok firmanın benzer atılımlar yapmaya başladığını görüyoruz ve bu bizim için sevindirici bir gelişme. Türkiye yatırımcısının kaliteli hizmet almasının önünü açıyor.

Türkiye'nin kripto para potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'deki yatırımcılar dijital dönüşüme kolayca adapte oluyor. Kripto para piyasasına karşı enerjileri ve ilgileri çok yüksek. Yatırımcılar yeniliğe, akademik çalışmalara istekli ve konuya açıklar. Bu da Türkiye’yi kripto para pazarı açısından önemli bir noktaya getiriyor. Zaman ilerledikçe daha geniş kitlelere yayılmasını ve ilginin daha da artmasını bekliyoruz.

Genel olarak beğendiğiniz kripto paralar var mı?

Bitcoin dışında Ethereum ve getirmeye çalıştığı yeniliği beğeniyorum. Hem sektörün içinden biri hem de bir yatırımcı olarak gelecek güncellemeleri merakla bekliyorum. Vitalik Buterin'in projelerinin kripto para piyasasına da yeni bir soluk getireceği kanısındayım.

Dünyada ve Türkiye’de zaman zaman sert düşüşler yaşasa da yükselen bir ivmeyle büyümesini sürdüren kripto paralar ile birlikte yeni yerel ödeme çözümlerine de ihtiyaç duyuluyor. Icrypex'in bu anlamda gelecekte bir adım atması düşünülüyor mu?

Arz-talep dengesi üzerine kurulu hiçbir şey durağan bir periyotta ilerlemez. Kripto paralar da aynı şekilde bazı durumlarda satış baskısıyla karşılaşabiliyor. Ancak, gün geçtikçe artan hacmi ve yatırımcı kanadında doyum yaratabilecek ivmesi kripto para piyasasının cazibesini artırıyor. Kripto paraların, bağlı bulunduğu blokzincir teknolojisi ile birlikte farklı birçok alanda kullanıldıklarını görüyoruz. Ödeme sistemleri konusunda bu kadar çabuk benimsenmesinin sebebi ise hızlı transfer olanağı ve düşük maliyetlerden kaynaklı. Konuyla ilgili atılımlarımızı ileride sürpriz bir şekilde açıklayabiliriz. Neden olmasın? :)

Icrypex 2020 yılına nasıl hazırlandı? Yeni döneme dair plan ve hedefleriniz neler?

2020 yılına mobil uygulamamızı kullanıma açmayı ve yeni kripto paralarla borsamızda hizmet vermeyi hedefleyerek girdik. Bunun yanı sıra, yatırımcıya daha çok kanaldan ulaşma arzusu içerisindeydik. Hedeflerimizin uzağında değiliz ve süreç planladığımız gibi ilerliyor. Daha fazla proje ve kripto para sayısıyla yeni dönemde yatırımcılarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.

Icrypex'in mobil uygulamasının hazırlandığını biliyoruz, yakın zamanda uygulama mağazalarında yerini alacak mı?

Şu an marketlerde bulunan pek çok uygulamadan daha kullanışlı ve daha gelişmiş arayüze sahip bir uygulama hazırlıyoruz. Mobil uygulamamız çok kısa süre sonra Google Play Store ve App Store'daki yerini alacak. 


Son olarak Kripto Sözlük takipçilerine ve doğal olarak Türk kripto para topluluğuna ne söylemek istersiniz?

Sadece finansal piyasalarda değil, diğer birçok alanda dijital dönüşüm zemininin oluştuğunu ve kripto paralarla birlikte blokzincir teknolojisinin ön plana çıktığını görüyoruz. Topluluk olarak güzel bir noktada durduğumuza inanıyorum. İlerleyen zamanlarda bu sürecin öncülerinden olmak için ipin ucunu bırakmamalıyız. Tabii bu geçen süre zarfında ICRYPEX ekibi olarak yenilikçi yapımızla bizler de topluluğun içerisinde yerimizi alacağız. Bizi takipte kalın ve sağlıcakla kalın diyorum. :)

Icrypex Web Sitesi:
Icrypex Telegram:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version