Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı'nın ETH 2.0 Stake Planına Işık Tutuyor

Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı'nın ETH 2.0 Stake Planına Işık Tutuyor
Ethereum (ETH) ortak yaratıcısı Vitalik Buterin, ETH 2.0, defacto internet parası olma yarışı ve Ethereum ve Bitcoin arasındaki uzun vadeli ilişkiyi tartışmak için David Hoffman ile CryptoPOV podcast röportajına katıldı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)'den sonra dünyanın en popüler ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH)'dur.

İnternet Parası, EIP 1559 ve ETH'ye karşı BTC


28 Nisan 2020 Salı günü bir CryptoPOV podcast röportajında Buterin, Ethereum projesinin geleceği ve gelişimi ile ilgili bir dizi konu hakkında görüşünü paylaştı.

Buterin'e göre, kriptonun ilk ortaya çıkışı dijital para konseptiyle birlikte ortaya çıkarken, Ether ve Bitcoin (BTC) gibi varlıklar, bir değer deposu veya bir değişim aracı olmanın ötesine geçen çok yönlü uygulanabilirlik sergiliyor.

Ethereum'un "Genesis"inin Bitcoin'in "kusursuz anlayışı" ile eşleşmediğini kabul ederken, Buterin, eskisinin ilk token satışının "oldukça adil" olduğunu ileri sürdü. Ethereum kurucu ortağına göre, BTC'nin nispeten bilinmediği dönem, o zamanki madencilik Bitcoin'i elde etmek için eşitlikçi bir yol olsa bile erken benimseyenler için haksız bir avantaj oluşturdu.

Buterin ayrıca ETH 2.0 paradigması kapsamında Ethereum Vakfı'nın (EF) kabul edeceği stake yüzdesi ile ilgili konulara da değindi. Konu hakkında yorum yapan Buterin şunları söyledi:

Bence EF, Ethereum ekosisteminin tamamı ile aynı paranın yaklaşık yüzdesini yatırmayı taahhüt etmeli.
Ethereum kurucu ortağı için, ağın geri kalanıyla aynı stake yüzdesini koruyan EF, ETH 2.0'daki herhangi bir çıkar çatışmasını veya stake kanıtı (POS) modelinin manipülasyonunu ortadan kaldırır.

Bitcoin vs Altcoin ve İnternet Parasının Kaderi


Kripto paraların internet parası olacağı konusunda, teknoloji endüstrisinden birkaç uzman geçmişte görüşlerini dile getirdi. Twitter CEO'su Jack Dorsey için, Bitcoin internetin fiili yerel para birimi olacak.

2018 yılında Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin'in tek bir küresel para birimi olacağına inandığını ve amiral gemisi kripto para birimine saf dijital altın olarak atıfta bulunduğunu söyledi.


Ayrıca; Bitcoin yatırımı yaparken bunlara dikkat!
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version