Bitcoin Yatırımı Yaparken Bunlara Dikkat ❗

Kripto Sözlük TV olarak Icrypex'ten dikkat çeken yazıları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki yazı ise yatırımcılar için büyün önem taşıyan bir konuya değiniyor. Keyifli okumalar. 😊

Icrypex Web Sitesi:

Icrypex Hazine Uzmanı Helin ÇELİK kripto para YouTube kanalı Kripto Sözlük ile gerçekleştirdiği yayında, kripto para yatırımlarında dikkat edilmesi gerekenleri ve yatırımcıları bilişsel olarak etkileyen sebepleri değerlendirdi. ÇELİK’in maddeler altında değindiği bu sebeplerin öne çıkanlarını sizler için sıraladık.


1. Yatırım hakkında en iyiyi düşünmek

ÇELİK, bu madde ile yatırımcının risk ve beklentilerini zaman zaman yanlış kategorize edebildiğini belirtti. Bunun da yatırımcının kabul edebileceğinden daha fazla risk almasına sebep olduğuna değinen ÇELİK, “Yatırımımızı yapıp iyiyi umduğumuz ve pozitif olduğumuz, kar düşündüğümüz ve riski de hesaba katamadığımız için zararla sonuçlanma durumu gerçekleşebiliyor. Burada beklentiyle riskin uyuşmaması söz konusu olabiliyor, belki çok fazla pozisyon açıyoruz ve bu gibi durumlar yaşanabiliyor.” dedi. 

Geçmiş Veriler Objektif Bir Şekilde Değerlendirilmeli

2. Algıda seçicilik

Helin ÇELİK, yatırımcıların önceki deneyimlerinden yola çıkarak geçmişte kayıp veya kazanç yaşadığı durumlarda aynı varyasyonla aynı beklentiye girmesinin mümkün olduğunu belirtiyor ve devam ediyor “Verileri arınmış bir şekilde değerlendirmemiz gerek. Deneyimlerimiz bir sonraki adımlarımızda çok etkin rol oynayabiliyor, tabii ki hatırlayacağız fakat verileri salt pozitif ve objektif bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Algıda seçicilik bütün yatırım kararlarımızı etkileyebilir ve yansıyabilir. Duygulardan arınmamız zor fakat imkansız değil.”

3. Sezgisellik

“Sezgisellik genelde bilinmezlik durumlarında ortaya çıkar. İnsanoğlu öngörüde bulunamadığı durumlarda kendi sezgileriyle hareket etmeye meyilli, bu tarih boyu böyle gelmiş. Sonunu bilmediğimiz bir durum var ve kendi sezgilerimizi devreye alıyoruz ister istemez. Bu davranışın yatırım açısından yansıması da başkasının kararını kopya çekmek olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımı iyi giden birinin yaptığı işlemi yapabiliyoruz ama o o an hata yapıyor olabilir ve biz işlemimizi hatalı açmış olabiliriz. Sezgiselliği daha fazla araştırma yaparak, kendi kararımızı vererek ve verdiğimiz karara sadık kalarak yapmamız gerekiyor.”

İlginizi çekebilir; Düşük Komisyon ve Ücretsiz Transfer Fırsatı!

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz: https://bit.ly/3eMKiUp

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version