Venezuelalılar Artık Bitcoin ve Kripto Paralar İle Ödeme Yapabilir!

Venezuelalılar Artık Bitcoin ve Kripto Paralar İle Ödeme Yapabilir!
Venezuela vatandaşları artık ülke çapında 20.000'den fazla satış noktası (PoS) terminalinde mal ve hizmetler için Bitcoin ödeyebilirler.

Venezuela vatandaşları artık ülke çapında 20.000'den fazla satış noktası (PoS) terminalinde doğrudan mal ve hizmetler için BTC ve kripto para ile ödeme yapabilirler. Panama'nın kripto para borsası Cryptobuyer ve yerel ödeme işlemcisi Mega Soft arasındaki Venezuela'nın en büyük perakende zincirlerini bağlamak için bir anlaşma sundu, insanlar önde gelen kripto para birimi Bitcoin'i 20.000 PoS'dan fazla yerde ödeme yapmak için kullanabilirler. Tüm mağazalar, Bitcoin, Binance coin, Dai, Dash, Ethereum, Tether ve Cryptobuyer'in yerel jetonu XPT'deki ödemeleri işlemek için Mega Soft'un Merchant Server platformunu kullanacak.

Mega Soft, Venezuela'da ayda yaklaşık 18 milyon işlem gerçekleştiriyor

Cryptobuyer, son zamanlarda yaptığı açıklamada, bu firmalar arasındaki yeni anlaşmanın önümüzdeki ay bir saat içinde hayata geçmesi bekleniyor. Ödeme kripto para ile yapıldıktan sonra, tüccarlar açıklamaya göre kripto parayı hemen fiat'a dönüştürebilir veya borsada tutulan dijital varlık hesaplarında tutabilirler. Farmatodo ilaç grubu, süpermarket zinciri Central Madeirense, EPA Donanımı, Plaza's Automercados, sinema salonu ve diğer büyük tüketim malları mağazalarının tümü kripto para bazlı ödemeleri kabul etmek için imzaladı. Samsung, Burger King ve Traki Stores gibi şirketler Venezuela'da Cryptobuyer aracılığıyla kripto para kabul ediyor.

Kripto para hiperenflasyon dönemlerinde Venezuela'ya yardımcı olabilir

Güney Amerika ülkesi uzun süredir aşırı enflasyondan muzdarip. Venezuela ekonomisi petrole dayanıyor ve son zamanlarda ham petrol fiyatlarındaki düşüş ülkeyi daha fazla sıkıntıya soktu. Ayrıca salgının da eklenmesi durumu daha da kötüleştirdi. Ülkedeki vatandaşlar, siyasi kargaşanın tetiklediği hiperenflasyon nedeniyle insani bir krizden geçiyor. Fiat para birimlerinden bağımsız olan kripto para birimleri, vatandaşların enflasyonun etkisini azaltması için çok yararlı olabilir. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin son zamanlarda olumlu bir ralli gördü. Kripto para kullanan Venezuela vatandaşları da Bitcoin'in dünya çapında kitlesel olarak benimsenmesi için sağlam bir durum ortaya koyuyor.


Ayrıca; Evi barkı satıp Bitcoin alan aile: The Bitcoin Family
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version