Hindistan Kripto Para Borsaları Merkez Bankasına Tepkili

Hindistan Kripto Para Borsaları Merkez Bankasına Tepkili
Hindistan kripto para borsaları Hindistan Merkez Bankası'ndan kripto para birimleri ile ilgili net düzenlemeler yapmasını istiyor. 4 Mart'ta Hindistan Yüksek Mahkemesi, RBI'nin kripto para bankacılığı yasağını kaldırmıştı.

Yüksek Mahkemenin Hindistan Merkez Bankası tarafından uygulanan kripto para yasağını kaldırmaya karar vermesinden bu yana, ülkenin kripto para borsaları vergilendirme yükümlülükleri konusunda netlik istiyor. India Times raporuna göre, Hindistan'ın kripto para borsalarının birçoğu toplu olarak RBI'ye bir mektup yazdı ve mevcut düzenleyici netlik eksikliğinin bankaların kripto para ile ilgili borsalara hizmet vermeye devam etmesine yol açtığını iddia etti.

Hint kripto para borsaları yasal netlik istiyor


Rapora göre, kripto para borsaları da Hindistan yüksek mahkemesine ulaştı. Borsalar, faaliyetlerinin ülkenin Mal ve Hizmet Vergisine tabi olup olmadıklarını tespit etmek için mallar, para birimleri, emtialar veya hizmetler ile ilgili olarak sınıflandırılacaksa açıklama ister. Başkan ve CEO Belfrics Global, Praveenkumar Vijayakumar, kripto para birimleri GST'den muaf değilse, Hindistan'daki kripto borsalarının vergi otoritesi ile bir ön plana çıkacağını söyledi. Yakın tarihli Yüksek Mahkeme kararının ardından, merkez bankasına da netlik için yaklaştık, sanki tüm işlem için GST'ye ödeme yapıyoruz, o zaman çoğu şirket hayatta kalamazdı.

Ayrıca; Kripto Para yatırımlarında risk getiri ilişkisi

Kripto para araştırma şirketi Credbaco Global'in CEO'su Sidharth Sogani, RBI'nin bankaları kripto para borsaları ve işletmelerle bankacılık ilişkilerini yeniden başlatmaya yönlendiren yeni bir genelge yayınlaması gerektiğini söyledi. CEO, birçok bankanın iş yapmak isteyen kripto para borsaları tarafından yaklaşıldığında merkez bankasından herhangi bir bildirim almayı reddettiğini iddia etti. Kripto para borsası Unocoin'in kurucu ortağı ve CEO'su Sathvik Vishwanath, Hindistan nüfusunun dijital para pazarlarında yüksek oranda temsil edilmediğini söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version