Dikkat: Kripto Para Yatırımlarında Risk Getiri İlişkisi 🔥

icrypex kripto pasra borsası
Kripto Sözlük TV olarak kripto para borsası Icrypex'ten dikkat çeken yazıları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki yazı ise kripto para yatırımlarındaki risk getirisi ilişkisini konu alıyor. Keyifli okumalar. 😊

Siz de Icrypex kripto para uzmanlarından kripto paralar hakkında doğru bilgileri edinmek için tıklayın:

Icrypex Web Sitesi:
Icrypex Telegram:

Kripto paralar ve diğer finansal varlıklar genelde getirileri ile gündeme geliyor. Bu doğrultuda, Bitcoin'in fiyatı artarken yatırımcının ilgisinin de arttığını görüyoruz. Dolayısıyla, getirinin yatırım kararları açısından oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün. Ancak getiri ile birlikte riski de hesaplamamız gerekiyor. Risk kayıp olarak algılanabilir, ancak volatilite yani oynaklıktır. Getirisi yüksek bir varlığın volatilitesi de yüksek ise bu onun kesinlikle doğru bir yatırım olduğu anlamına gelmez. Örnek vermek gerekirse, A finansal varlığın getirisi yıllık oranda B finansal varlığı ile eşittir diyelim. A B’ye göre daha hareketli ise rasyonel olarak B finansal varlığını seçmek daha mantıklıdır. Peki A B’ye göre ne kadar daha çok kazandırır ise daha avantajlı olur? Bunun için her bir risk başına getirileri hesaplamak gerekir. Yani sharpe oranını.

Sharpe oranı getirinin oynaklığa bölünmesi ile hesaplanır. Bu oran, bize bir birim volatilitenin ne kadar getiri sağlayacağını verir. Böylece sepet (portföy) yaparken riske göre en mantıklı tercihi yapmamıza olanak sağlar. Bitcoin 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren yüzde 63 değerlendi. Ethereum ise yüzde 31 değer kazandı. Profesyonel bir yatırımcı sadece getirilere bakarak yatırım yapmaz, hemen oynaklığına göre getirilerine bakar ve en mantıklı tercihi yapar.


Yazının tamamını Icrypex'in sitesinden okuyabilirsiniz: https://bit.ly/3fhFYNu
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version