Güney Kore Üniversitesi, Blockchain ve Yapay Zeka Kampüsü Kuruyor

Güney Kore Üniversitesi, Blockchain ve Yapay Zeka Kampüsü Kuruyor
Güney Kore Suseong Üniversitesi, Daegu şehrinde bir blockchain ve yapay zeka (AI) kampüsü inşa ettiğini açıkladı.

Suseong Üniversitesi, girişime Kore Yapay Zeka Derneği ile ortak oldu. Money Today'deki yerel haber raporuna göre, üniversite kampüsün büyük veri ve bulut bilişim gibi diğer yeni teknolojilere de odaklanacağını açıkladı. Kampüsün inşası bir yıl sürecek ve kabul 2021'de başlayacak. Daegu merkezli birçok teknoloji şirketi projenin bir parçası olmak için zaten kaydoldu. Bu şirketler öğrencilere eğitim ve pratik deneyim sağlayacaktır. 

“Salgın daha sağlam bir sisteme ihtiyaç duyurdu”

Üniversitenin Planlama ve Koordinasyon Bölümü direktörü Kim Kun-woo, COIVD-19 salgınının daha sağlam bir sisteme ihtiyaç duyduğuna inanıyor ve blockchain'i AI ile birleştirmek bu ihtiyaca cevap vermenin en iyi yoludur. Yönetmen ayrıca, üniversitenin kampüste öğrencilere blok zinciri ve AI endüstrilerinde bu alanlarda uzmanlarla eşleştirerek ilk elden deneyim sağlamayı amaçladığını açıkladı. Blockchain gibi yenilikleri ve teknolojileri kucaklamak söz konusu olduğunda Asya bölgesi ön plandadır. Güney Kore, birkaç blockchain girişiminin büyümesini teşvik eden bir fintech sandbox başlattı.


Güney Koreli milletvekilleri gelecek yıldan itibaren kripto gelirlerini vergi altına almaya çalışıyor

Daha önce kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi, Güney Koreli milletvekilleri, ülkede vergilendirmeye tabi kripto para geliri elde etmek isteyen bir yasa tasarısı önermişlerdir. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, kripto para endüstrisini de kapsayacak şekilde mevcut vergilendirme yasalarında revizyon önerdi. Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen değişiklikler, Güney Kore'nin kripto para satışından elde edilen vergi gelirini görecek. Bununla birlikte, önerilen yasalara göre, kriptodan kripto işlemlerine vergi uygulanmayacak.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version