Güney Koreli Yetkililer 2021'den Sonra Kripto Paralara Vergi Getirmek İstiyor

Güney Koreli milletvekilleri, 2021'den itibaren dijital para birimi gelirine vergi koymaya çalışıyorlar.

Kripto para birimleri ve fintech endüstrilerini düzenleme söz konusu olduğunda Güney Kore ön plana çıktı. Son zamanlarda Güney Kore, kripto para ticaretini ülkede meşru bir operasyon haline getiren bir yasa çıkardı. Şimdi ülkenin milletvekilleri 2021'den itibaren kripto gelirlerine vergi koymaya çalışıyorlar. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, kripto para endüstrisini de içerecek şekilde mevcut vergi yasalarında revizyonlar önerdi. Yerel bir haber raporuna göre, Güney Kore Bakanlığı önerilen değişiklikleri Temmuz ayında açıklayacak ve bu yıl Eylül ayında ulusal meclise sunacak.

Kripto para birimleri arasındaki işlemler vergilendirilmez

Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen değişiklikler, Güney Kore'nin kripto para satışından elde edilen vergi gelirini etkileyecek. Ancak, kripto para birimleri arasındaki işlemler vergiye tabi tutulmayacaktır. Bilgi ve Teknoloji Bakanlığından bir yetkili, gelirlerin bulunduğu vergi prensibine göre işlem, madencilik ve ICO'lar aracılığıyla kar elde edilirse vergilendirmenin farklı yollarını aradıklarını söyledi. Yetkili ayrıca, menkul kıymetler yasalarında olduğu gibi zarar eden işlemlerin vergilere tabi olmayacağını da açıklığa kavuşturdu.

Güney Kore, kripto ticaretini yasal hale getiren bir tasarıyı geçti
Tasarı, imza tarihinden itibaren bir buçuk yıl sürecek. Borsalar, tröstler, cüzdan şirketleri ve token satışları gibi kripto para ile ilgili işletmeler, yasa yürürlüğe girdikten sonra yeni kurallara uymak zorunda kalacaklardı. Güney Kore'deki kripto para birimi işletmelerinin bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) sertifikası almaları gerekmektedir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version