Güney Kore CBDC'lerin Küresel Kabulü Üzerine Araştırma Yaptı

Güney Kore CBDC'lerin Küresel Kabulü Üzerine Araştırma Yaptı
Güney Kore merkez bankası, Kore Bankası (BoK) son zamanlarda, küresel olarak farklı merkez bankaları arasında merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) benimsenmesi ve ilerletilmesi konusundaki araştırmalarını detaylandıran bir makale yayınladı.

Merkez Bankaları CBDC Projeleri için DLT'yi Kabul Etti


Kore Bankası tarafından 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan bildiride, dünya genelinde 14 merkez bankasında CBDC'lerin gelişimi üzerine araştırmalar yürüttü. Araştırma yayınına göre, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesi, CBDC'lerin araştırılmasını ve benimsenmesini ölçeklendirmişti.

Çin, Japonya, Kanada, Fransa, Norveç, İsviçre, İsveç ve İngiltere gibi ülkelerdeki bazı merkez bankaları BoK tarafından incelenmiştir. Çalışma; Hong Kong, Japonya, Kanada ve Singapur gibi yargı bölgelerindeki merkez bankalarının çeşitli CBDC projelerinde DLT uyguladıklarını ortaya koydu.

Rapordan bir alıntı şu şekildedir:

Çoğu ülke, gelecekteki yeni odaklı teknolojilerin, şu anda ödeme ve uzlaştırma sistemlerine uygulanan merkezi defter yönetiminin ve hesap tabanlı işlemlerin ötesinde uygulanıp uygulanamayacağını araştırıyor.
Ayrıca BoK araştırması, farklı ülkelerin CBDC'yi iki ana nedenden dolayı kabul etmek istediklerini ortaya koydu. Sağlam ödemeleri ve yerleşim sistemleri olan bazı merkez bankaları, makro ödemeler için CBDC'leri araştırırken, diğer apeks bankaları mikro ödemeler için CBDC'yi inceledi.

Çin ve İsveç gibi ülkeler CBDC projelerinde ilerleme kaydetmiş, kavram kanıtları yapmış ve pilot test aşamasındalar. Diğer ülkeler hala bir CBDC modelinin fizibilitesini araştırırken, bazıları da deneme aşamasında.

Kore Bankası CBDC Projesini Hızlandırdı


Dünya genelinde CBDC'lerin gelişimini araştırmanın yanı sıra, Güney Kore merkez bankası da küresel olarak çeşitli merkez bankalarından CBDC ile ilgili bilgi toplamaya çalışıyor.


Ayrıca; Evi barkı satıp Bitcoin alan aile: The Bitcoin Family

BoK şimdi pilot test aşamasından önce gelen teknik incelemesini hızlandırmak istiyor ve bu pilot testin planlanandan daha erken gerçekleşebileceği anlamına gelebilir. Ayrıca, merkez bankası dijital kazanılan projesi için bir BT sistemi kurmayı ve CBDC pilot test aşamasında DLT'yi uygulamayı planlıyor. BoK CBDC modeli muhtemelen mikro ödemelere odaklanacaktır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version