Blockchain Kullanarak İlk Demir Cevheri İşlemi!

BHP Billiton, blockchain teknolojisini kullanarak ilk demir cevheri işlemini tamamladı
Dünyanın en büyük çelik üreticisi firmalarından biri olan BHP Billiton'un Blockchain teknolojisini kullanarak ilk demir cevheri işlemini tamamladığı bildirildi. İşlemler ABD doları değil, Çin para birimi Yuan kullanılarak yapıldı.

BHP Billiton, Blockchain teknolojisi kullanan ilk yuan cinsinden demir cevheri işlemini tamamladı. Şirket, Çin Baoshan Iron & Steel Co LTD'ye 14 milyon doların üzerinde malzeme sattı. Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden bir diğeri China Baowu Steel Group'un (Baowu) listelenen koludur. Yaklaşık dört yıl önce, maden şirketi küresel tedarik zincirinin verimliliğini artırmak için Ethereum blok zincirini kullanmaya başlama planlarını açıkladı. BHP jeofizikçisi Tyler Smith, o sırada dağıtılmış defter teknolojisinin ilgili taraflar ve izleme süreçleri arasındaki veri şeffaflığını artırabileceğini söyledi.

BHP, Baosteel'e ilk 14 milyon dolarlık demir cevheri satışını tamamladı

Reuters raporuna göre, çelik üreticisi devi Baosteel'e neredeyse 100 milyon Yuan (14 milyon dolar) demir cevheri değerinde ilk satışını tamamladı. Şirket ayrıca gelecekte de benzer işlemler için de blockchain kullanacağını bildirdi. Daha önce BHP, ilk demir cevheri alımının Londra merkezli büyük metaller ve madencilik şirketleri olan Rio Tinto ile blok zinciri tarafından desteklendiği sonucuna vardı. İlginç bir şekilde, işlemler ABD doları değil, Çin para birimi Yuan kullanılarak yapıldı. Baowu yetkilileri, demir cevheri işlemlerinde Yuan yerleşiminin aktif olarak teşvik edilmesinin sadece operasyonel ihtiyaçlar için değil, aynı zamanda yuan uluslararasılaşma eğilimi ile de uyumlu olduğunu söyledi.

Pandemi sırasında blok zincirinin benimsenmesi artıyor

Pandemi döneminde, lojistik endüstrisi oldukça sert bir şekilde vuruldu ve blockchain teknolojisi bununla ilgili birçok soruna çözüm getirdi. Daha önce, ABD Senatosu uzaktan oylama ve diğer operasyonlar için blockchain teknolojisini kullanmak için bir yasa tasarısı önerdi. Kongre hala bu teknolojinin bu tür amaçlarla kullanılmasını düşünüyor. Hükümetler lojistik ve diğer sorunları çözmek için teknolojiye yöneldikçe salgın sırasında blockchain teknolojisinin kullanımı oldukça arttı. American Cargill Incorporated ve Singapur'un uluslararası ticaret şirketi Agrocorp, bir blockchain platformu kullanarak 12 milyon dolarlık buğday ticareti yaptı.


Ayrıca; Işıklar Coin Teknik Analizi
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version