Bitcoin'in Son Dalgalanması: 2017 Boğa Koşusu mu? 🔥

Bitcoin kaç dolar, bitcoin alınır mı? Bitcoin fiyat tahmini
Bitcoin fiyatındaki mevcut artış, 2017'nin ünlü boğa koşusunun kripto para topluluğuna hatırlatıyor. Yaklaşan Bitcoin halving olayı da Bitcoin'in boğa koşusunun nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin son boğa koşusu, Bitcoin (BTC) fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaştığı 2017'nin yükselişini hatırlatıyor. Bazı BTC yatırımcıları ve analistleri, yaklaşmakta olan yarılanma olayını, önde gelen kripto para biriminin boğa koşusunun nedenlerinden biri olarak gösterdi. Bitcoin yarılanma etkinliğinin 12 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanıyor ve bundan sonra madencilik ödülü yarıya indirilecek.

Merkez bankaları tarafından açıklanan son teşvik paketleri de Bitcoin'in yükselişinde rol oynadı


Şu anda, küresel ekonomi devam eden koronavirüs salgın hastalığı ve merkez bankaları şirketleri canlandırmaya yardımcı olmak için çeşitli teşvik paketleri açıkladı. Merkez bankalarının bu eylemleri de Bitcoin fiyatının artmasında rol oynadı. Küresel Makro Yatırımcı Raoul Pal, BTC'nin fiyatının önümüzdeki üç ila beş yıl içinde 1 milyon dolara ulaşabileceğini öngördü. Bitcoin halving'i tahminin ardındaki ana sebep olmasa da, potansiyel bir hızlandırıcı olabilir.

Halving BTC fiyatını nasıl etkiler?

Bitcoin halving olayı dört yılda bir gerçekleşir ve bu da madencilik ödülünü yarıya indirir. Geçmişte, her bir yarılanma olayını Bitcoin fiyatında bir artış izledi. Dünyanın önde gelen kripto para birimi, 2012 yarılanma etkinliğini takiben yıl içinde 12 dolardan 1.000 doların üzerine çıktı ve 2016 yarılanma etkinliğinden sonra yaklaşık %1.000'lik bir artış gerçekleşti. Tarih kendini tekrarlarsa eğer ikilemeyi takiben Bitcoin'in fiyatı büyük bir artışa tanık olabilir. Bununla birlikte, 2012  Bitcoin halving etkinliği sırasında, Bitcoin'in adı yayılmaya başlamıştı. Bu da piyasaya birçok yeni yatırımcı çekti, ancak mevcut durum aynı olarak adlandırılamaz.


Ayrıca; Türk şirketinden kripto para: Işıklar Coin
Bitcoin kaç dolar, bitcoin alınır mı? Bitcoin fiyat tahmini
BTC / USD Grafiği
1 Bitcoin kaç dolar? Bitcoin alınır mı?

Şu anda, önde gelen kripto para birimi Bitcoin, geçen hafta %16'dan fazla artışla 9.200 doların biraz üzerinde bir el değiştiriyor. Analistler ise ikiye ayrılmış durumda. Bazı analistler Bitcoin halving'i sonrasında Bitcoin'in fiyatının çok daha yüksek seviyelerine geleceğini söylese de buna karşıt olarak bazı analistler bu durumu bir manipülasyon olarak değerlendiriyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version