Bitcoin Halving'inden Sonra Bazı Madenciler Yok Olabilir

Bitcoin Halving'inden Sonra Bazı Madenciler Yok Olabilir
Poolin Başkan Yardımcısı Alejandro De La Torre, tüm Bitcoin karma oranının (0 ila 25 T / s) alt çeyreğini inceledi ve saniyede iki terahash aralığına böldü. Bu çeyrek, 16 ve 10 nanometre yongalarına sahip çoğu cihazı içeriyor.

Son dört yılın en moda madencisi Bitmain'in Antminer S9'udu. Tüm versiyonları 12-22 T / s aralığında kalıyor ve ortalama model 13.5 T / s üretiyor. De La Torre, ağın tüm oranının %15-30'unu oluşturan 12-14 T / s aralığındaki neredeyse tüm hesaplama gücünden sorumludur.

Düşük çeyrek madencilerinin maliyetini hesaplayan havuz düşük maliyetli kalacaktır. Hesaplamalar Bitcoin fiyatını 7000 dolarken yapıldı.

Küçük çeyrekte en güçlü cihazlar için maksimum oran, kilovat başına 3.4 senttir. 0-10 T / s aralığındaki cihazlar sadece serbest elektrik enerjisi ile kârlı kalacaktır ve başka masraflar olmayacaktır.

Kilowatt başına 3 sentte 10-16 T / s aralığında, sadece Antminer S9K hayatta kalacaktır. Bu gösterge, alt çeyreğin hash oranının %46'sıdır. Cihazların çoğu kilovat başına 2 sentten fazla olmayan bir tarife gerektirir. Dahası, hayatta kalsalar bile, De La Torre, karmaşıklığın artmasının sonuçta onları çevrim dışı olmaya itecektir dedi.

16-26 T / s kapsamında yarıya kadar hayatta kalma ve karlılığı koruma şansı şimdilik daha yüksek. Cihazlar kilowatt başına 3-3.5 sentlik uygun oranlardır.

Poolin, halving sonra hash oranının %15'inden daha düşük bir seviyede kalmasını bekliyor. Bu cihazların durumu, yarıya yaklaşma yaklaşımındaki karmaşıklığın yeniden hesaplanmasıyla daha da kötüleşebilir. Bazıları umutlarını otomatik ayarlamaya tutturuyor.

De La Torre, endüstrinin Moore'un yasa sınırına ulaşması nedeniyle yeni 5 nanometre cihazlarının önümüzdeki dört yıl boyunca para kazanacağını da sözlerine ekledi.

Kim Bitcoin madenciliğine devam edecek?


Bitcoin halving sonrası Bitcoin ağında çıkarılan blok getirisinde bir azalma olacak  madencilik-havuz temsilcileri bu durumun sektörü nasıl etkileyeceğini analiz ediyorlar.

Bitcoin halving'inden sonra, küçük madencilerin çalışmaya devam etmesi mümkün olmayacak, büyük hash havuzları temsilcileri de aynı görüşe sahip olacaklar. Örneğin, F2Pool yönetici ortağı ve yardımcı kuruluş Wang Chun'un dediği gibi, daha az etkili oyuncular büyük işletmeler tarafından elenecek. Poolin Başkan Yardımcısı Alejandro De La Torre de bu görüşü paylaşıyor.

Ayrıca; Türk şirketinden kripto para: ışıklar coin

Poolin temsilcisi, daha önce yarıya indirmek için çok sayıda hazırlandığını ve yeni ekipmana sahip olmaları ve düşük maliyetli elektrik enerjisine erişebilmeleri koşuluyla, herhangi bir zorluğa maruz kalmayacaklarını da belirtti.

İbrahim Alcurd New Mine başkanı, Kuzey Amerika'da kWh başına 0.03 $ 'dan daha az bir miktar ödeyen birkaç "büyük" hash firmasının olduğunu belirtti. Alcurd, yarıya indirildikten sonra BTC'nin döviz kurundaki dramatik bir büyümeden emin olmadığını belirtti, bu yüzden tüccarlar buna güvenmemelidir dedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version